Artà dóna suport a MSF per la seva tasca en els conflictes a l'Orient Mitjà

Entrega 4.900 euros al voluntariat mèdic, que ha rebutjat el finançament de la UE com a protesta per la passivitat en els enfrontaments internacionals

El cirurgià Carlo Brugiotti, en representació de l'ONG Metges sense Fronteres (MSF), ha rebut aquest dimecres dematí una aportació de 4.900 euros provinents del Fons de Cooperació Internacional de l' Ajuntament d'Artà. El batle, Bartomeu Gili, i la regidora de Serveis Socials, Aina Comas, han fet entrega del donatiu després d'un acte a la sala de plens en què el metge ha explicat la feina de Metges Sense Fronteres i ha relatat la seva experiència personal a l'Afganistan i al Iemen.

Carlo Brugiotti treballa a l'hospital de Manacor des del 2008 i en la seva tasca com a membre de MSF ha estat a l'hospital de Kunduz (a l' Afganistan), que els Estats Units varen bombardejar l'any passat, dos mesos després que Brugiotti hi hagués acabat el seu període de col·laboració. El metge també ha explicat la situació de guerra que viu Síria i l'experiència de les víctimes. Es calcula que a Síria hi ha 6,5 milions de desplaçats (dins el mateix país) i 4,5 milions de refugiats (que han sortit del país). La meitat d'aquesta gent són nins. No es poden tenir xifres de quanta gent ha mort, però es calcula que un 11,5% de la població ha estat morta o ferida durant els anys que fa que dura la guerra.

Com ha explicat Brugiotti, els nins són una bona part de les víctimes de la guerra, ja que són un blanc vulnerable, exposats a segons quins perills, com per exemple les mines antipersona fetes a posta per a ells, ja que tenen una forma que pot fer que es confonguin amb una jugueta. Aina Comas ha destacat que l'Ajuntament d'Artà dóna suport a MSF i ha denunciat la passivitat d' Europa "en no assumir les seves responsabilitats, cosa que ens deixa astorats". Després hi ha afegit que "sabem que és una petita aportació del Fons de Cooperació Internacional que té l'Ajuntament, però no podem donar l'esquena" a la situació.

MSF és una organització internacional fundada el 1971 per metges i periodistes que aleshores treballaven amb Creu Roja. Actua a països en guerra, com Síria; en casos d'epidèmia, com el de l'Ebola; en casos de violència social i de desastres naturals, entre d'altres. És una organització humanitària, independent, imparcial, neutra, proporcional i transparent. El 90% dels seus fons provenen de donatius privats.