Alternativa demana que Pollença es declari municipi antifeixista

Proposa que es denegui l'ús dels espais públics als col·lectius que fan apologia del franquisme o del nazisme o que inciten a la violència

El grup municipal d'Alternativa per Pollença proposa que Pollença "es declari formalment municipi contra el feixisme i en favor de la convivència en la diversitat". Així ho ha expressat a través d'una moció que ha registrat a l'Ajuntament per al seu debat en la propera reunió plenària del 28 de març.

En la mateixa moció, Alternativa insta l’Ajuntament a promoure actes per a la memòria històrica del municipi, "en defensa dels valors de la democràcia, la justícia universal i els drets humans, socials i laborals, així com els valors de la diversitat de què disposam al nostre municipi".

Com a mesura contra l'amplificació dels missatges xenòfobs llançats per l'extrema dreta, Alternativa també demana que es modifiquin les ordenances municipals pertinents "per no autoritzar l'ocupació de la via pública, la cessió d'espais municipals i distribució de publicitat, per tal de dificultar la propaganda i activitats a aquells actes i/o col·lectius que facin apologia del franquisme i el nazisme o que incitin a la violència o a la discriminació".

Però mentre aquestes modificacions no es duguin a terme, Alternativa pretén que l’Ajuntament denegui l'ús d’equipaments públics i l’ocupació de la via pública a partits que promouen la xenofòbia i ataquen els valors de la convivència.

"Entenem que hi ha recursos per expressar totes les idees legítimes de manera democràtica i sense ús de violències i d’imposicions autoritàries, però sempre partint de la defensa dels drets humans", expliquen des d'Alternativa.