Algaida canalitza la participació en la cultura a través d'un consell municipal

L'Ajuntament ha redactat un reglament per activar el nou òrgan de debat

L'Ajuntament d'Algaida ha aprovat el reglament del nou Consell Municipal de Cultura. Es tracta d'un òrgan consultiu d'assessorament, informació i debat entre els diversos sectors de la cultura i les arts, amb la finalitat de "contribuir a la canalització de la participació ciutadana en els assumptes relacionats amb la cultura en l'àmbit municipal".

D'aquest consell poden formar part els representants de la corporació i el personal tècnic de l'Ajuntament, a més de les associacions i entitats que duen a terme activitats vinculades amb la cultura en els àmbits de les arts escèniques, arts plàstiques, patrimoni cultural i artístic, musical, periodístic, escoles artístiques, biblioteques i arxius, noves tecnologies aplicades a les arts, entre d'altres. El consell està obert també a persones vinculades a la cultura i a les arts dels pobles del municipi: Algaida, Pina i Randa.

Els principals objectius d'aquest òrgan recentment creat són "mantenir un espai d'estudi, debat i informació sobre aspectes culturals amb la presència de l'administració municipal, el conjunt d'entitats culturals radicades al municipi i la ciutadania interessada" i la consulta i l'assessorament dels sectors implicats.

També se cerca sensibilitzar sobre la importància de la participació de la ciutadania i les entitats culturals en la planificació i gestió cultural; fomentar i vehicular la col·laboració entre les entitats culturals del municipi i, a la vegada, "defensar i potenciar la llengua i cultura catalana pròpia de les Illes Balears".

Un municipi molt actiu

La regidora de Cultura, Margalida Garcias, explica que Algaida "és un municipi molt actiu des de tots els àmbits i vessants del món de la cultura. El recent èxit de participació d'artistes i de visitants a l'Algaid'Art, la nit de les arts plàstiques del municipi, és un fet que ho evidencia. A banda d'això, tenim tot el llegat de Ramon Llull, els premis Castellitx que nasqueren fa cinquanta anys, escriptors, pensadors, historiadors del municipi, els cossiers com a exponent de la cultura popular, Titoieta Ràdio i la revista local "Es Saig" i una biblioteca molt activa amb un bon dinamitzador com és Bartomeu Salas". Per tot  aixó, segons Garcias, es feia necessari comptar amb un òrgan en què tots aquests agents hi estiguin representats.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF