Alcúdia es presenta al pla d'ajudes de Turisme per reformar dos vials del port

La rehabilitació del carrers Hostaleria i Teodor Canet suma una inversió de dos milions d'euros

L'Ajuntament d' Alcúdia presentarà els projectes de reforma viària dels carrers Hostaleria i Teodor Canet del Port d'Alcúdia a la convocatòria del pla de millora de l'oferta turística de la Conselleria de Turisme. Es tracta de dues actuacions que tenen el suport unànime de la corporació municipal, que ha decidit presentar aquestes millores confiant que puguin dur-se a terme durant el proper hivern.

La primera obra consistirà en l'embelliment i la semiconversió en zona per a vianants del carrer de l'Hostaleria, un canvi del paviment per reduir la contaminació acústica i l'embelliment general del vial, amb un pressupost de 645.000 euros. La segona intervenció té per objecte actuar en el carrer de Teodor Canet, fins a la zona del passeig marítim. Voreres més amples, un canvi d'enllumenat i l'eliminació de barreres arquitectòniques són els principals objectius de millora, amb una inversió d'1.400.000 euros. Donar més espai als vianants suposarà la reducció de la zona d'estacionament, un problema que s'intentarà resoldre amb la creació d'espais d'aparcaments a la zona.

Segons el regidor d'Urbanisme, Joan Gaspar Vallori, els projectes han de ser valorats per una comissió tècnica a la Conselleria atenent una sèrie de paràmetres, entre els quals hi ha les inversions de millora turística fetes en els darrers anys. En aquesta línia, Vallori ha recordat que, "durant el període 2014-2017, la modernització dels establiments turístics ha suposat inversions per un total de 53 milions d'euros" i que aquesta dada té un pes important amb vista a l'aprovació dels dos projectes.

Quant als terminis per poder dur-los a terme, en cas que siguin acceptats i subvencionats pel Govern, Vallori apunta al mes de novembre per poder començar les obres. "Si no pogués ser, es planificarien per a finals de la temporada turística de l'any vinent", explica el regidor, qui recorda que els municipis costaners disposen de poc temps per reformar els espais urbans, sense interferir en l'activitat turística.