Alcúdia s'adhereix a la campanya del Govern de platges sense fum

Sant Joan és el tercer arenal de l'illa que se suma al projecte mediambiental

Aquest divendres s'ha presentat el projecte Platges Saludables al terme d'Alcúdia a l'arenal de Sant Joan per tal de donar a conèixer aquest espai com a zona sense fum. La batlessa, Bàrbara Rebassa, ha recordat el problema que genera el tabac als municipis costaners, on les platges estan plenes de llosques i on es fa necessari aturar aquesta font de contaminació. El motiu de triar la platja de Sant Joan és perquè es tracta d'un arenal delimitat i el seu control és més factible.

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, diu que aquesta iniciativa creix amb dues sol·licituds més aquest estiu. Tot i que no hi ha sancions, Font ha destacat la intenció d’aconsellar i de prevenir els fums a les platges, amb la finalitat de conscienciar-ne la gent, "ja que la Llei del tabac no preveu sancions a l’aire lliure".

De moment ja hi ha adherides dues zones més a la campanya contra el fum a les platges. Es tracta de Cala Anguila, a Manacor, i Cala Estància, a Palma. Sant Joan d'Alcúdia és la tercera zona que s'adhereix al projecte.

Aquesta iniciativa és una experiència pilot voluntària, i els ajuntaments poden decidir quina part del litoral s’adhereix a la xarxa de platges sense fum. Poden ser platges senceres o trams concrets. Des del punt de vista turístic, cada vegada es valoren més les platges sense fum com a reclam d’un turisme familiar.