Investidura de Pedro Sánchez
Política Parlament 16/11/2023

Prohens, sobre la investidura de Sánchez: "Aquesta festa la pagam a les Balears"

La presidenta carrega contra el PSOE i diu que ha "trencat tots els consensos del constitucionalisme"

2 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens, al Parlament.

PalmaLa presidenta Marga Prohens ha llançat aquest dijous un advertiment al tot just reelegit president espanyol, Pedro Sánchez. Tan bon punt ha acabat la votació al Congrés, amb 179 vots a favor i 171 en contra, Prohens ha assegurat que "davant un PSOE sense paraula, que ha creuat totes les línies vermelles, trencat tots els consensos del constitucionalisme, hi ha un Govern de les Illes disposat a donar la batalla". La cap de l'Executiu ha carregat contra els acords que el PSOE ha subscrit amb els independentistes per poder ser investit i ha remarcat que "aquesta festa la pagam a les Balears". Així es posa de manifest, al seu entendre, amb mesures com el pacte per la gratuïtat del transport públic a les Illes Canàries signat entre els socialistes i Coalició Canària (CC), que "ja no serà per a tots". En el mateix sentit, ha advertit que defensarà "els interessos dels ciutadans de les Illes i la igualtat de tots els espanyols".

La presidenta ha lamentat que el PSOE hagi fet "tot el contrari del que va dir que faria abans del 23-J" i ha considerat que pactar una llei d'amnistia amb els independentistes és "inacceptable per qualsevol demòcrata i constitucionalista, votàs l'opció política que votàs". Prohens, que ha recordat la manifestació que el passat diumenge va congregar prop de deu mil persones a Palma contra l'amnistia, ha acusat els socialistes d'haver "renunciat a ser un partit constitucionalista i d'estat". "Varen dir que mai pactarien amb EH Bildu, amb els independentistes, que durien [Carles] Puigdemont davant la justícia, i han acabat duent la justícia davant de Puigdemont", ha remarcat. "Varen dir que no hi hauria amnistia, i n'hi ha", declara.

Vidal: "Sánchez ha de complir amb l'agenda de les Illes"

Des de MÉS per Mallorca, el diputat de Sumar-MÉS al Congrés, Vicenç Vidal, ha insistit al president espanyol que la seva legislatura serà "llarga o breu" en funció del seu compromís amb l'agenda de les Illes. "Tota la legislatura dependrà del nostre vot, el nostre suport, avançar en democràcia i complir amb l'agenda de les Illes", ha assegurat l'ecosobiranista.

Per la seva banda, els quadres socialistes han seguit aquest dijous el debat d'investidura al Congrés des de la seu del partit a Palma. Justament, en els darrers dies han hagut de tancar-la una mica abans de les 20 h per motius de seguretat, per les protestes que s'han fet davant la façana contra la investidura. El secretari d'organització de la formació, Cosme Bonet, ha assegurat que amb la reelecció de Sánchez "comença un nou temps per un país que avança". En el mateix sentit, ha assegurat que la investidura "permetrà continuar avançant i que es vegi una alternativa al govern de dreta i ultradreta que impulsa retrocessos en llibertats i serveis públics". La diputada socialista i membre de la mesa del Parlament, Mercedes Garrido, ha valorat la investidura amb una piulada: "A putogovernar Espanya".

stats