Parlament
Política Parlament 23/04/2024

El Govern estudiarà la massificació turística per zones

Prohens anuncia un pla pilot per calcular l'impacte de l'arribada de persones en temporada alta

ARA Balears
1 min
TURISME, EL PUNT FORT PER A BALEARS L’informe presentat per BBVA Research indica que el turisme és un dels principals factors que permeten el creixement econòmic de les Illes Balears, gràcies a la inestabilitat que pateixen els principals països competidors.

PalmaEl Govern treballa en un pla pilot per calcular quin és l'impacte del turisme segons la zona. La presidenta, Marga Prohens, ho ha anunciat en resposta a una pregunta parlamentària, en què ha assegurat que "hi ha determinats punts molt emblemàtics" de les Illes que es veuen afectats per un "turisme massiu" a causa de "l'efecte crida de les xarxes socials", i això duu a una "innegable congestió en els mesos punta". Segons els càlculs de l'Executiu, les Balears podrien arribar enguany als 19 milions de turistes, una xifra rècord. Tot i això, Prohens defensa l'aplicació de mesures quirúrgiques per afrontar l'arribada massiva de visitants.

Prohens ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, amb motiu de la manifestació contra el model turístic que dissabte passat va congregar milers de persones a les Illes Canàries. La presidenta ha afegit que es monitoritzaran les necessitats de transport públic durant la temporada, per "garantir un transport públic òptim per a residents i visitants". En aquest sentit, ha demanat al ministre de Transports, Óscar Puente, que "actuï davant les coes que s'han vist les darreres setmanes als controls de seguretat" a l'aeroport de Palma.

Modificació del Decret d'excessos

En el mateix sentit, el conseller de Turisme, Jaume Bauzá, ha assegurat que presentarà de manera "imminent" la modificació del Decret d'excessos. "Després d'anys de vigència i la seva demostrada eficàcia per reduir la conflictivitat, el decret necessita algunes modificacions demanades pels ajuntaments i els sectors implicats", ha remarcat, entre les quals, canviar-ne el nom, perquè dir-ne "d'excessos" no és "adequat" i "no afavoreix la imatge de la destinació".

stats