Parlament
Política Parlament 10/07/2024

Le Senne no veu "rellevància penal" a la denúncia contra ell per delicte d'odi: "No odii ningú"

El PSIB adverteix el PP i Vox que si no convoca un ple sobre la remoció del president de la Cambra podrien incórrer en prevaricació

2 min
Gabriel Le Senne, de Vox, és el president del Parlament balear.

PalmaEl president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha assegurat aquest dimecres que no veu "rellevància penal" a la denúncia contra ell per delicte d'odi, i no creu que tingui recorregut. "Jo no odii ningú, i molt menys cap víctima", ha dit, en referència al darrer ple del període de sessions, en què va esqueixar una fotografia de les Roges del Molinar en ple debat sobre la derogació de la Llei de memòria.

El jutjat ha iniciat la instrucció de la denúncia que Memòria de Mallorca i les famílies d'Aurora Picornell i d'Antònia i Maria Pascual, les protagonistes de la imatge esquinçada a l'hemicicle, varen presentar a finals de juny. Tot i això, Le Senne s'ha mostrat tranquil i ha defensat que, com a jurista, no creu que la demanda tingui recorregut. En el mateix sentit, ha insistit que no pensa dimitir, tampoc en cas que el procediment judicial avanci i se l'imputi.

Justament, Le Senne ha fet aquestes declaracions després d'una reunió de la mesa del Parlament en què la majoria del PP i Vox han vetat que la Cambra també presenti denúncia per la seva actuació. L'òrgan també ha tractat les nombroses sol·licituds de l'oposició perquè es presenti un ple extraordinari (a través de la Diputació Permanent), per debatre la sol·licitud de remoció del càrrec de president de Le Senne que ha impulsat el PSIB, MÉS, Més per Menorca i Unides Podem. Previsiblement, la Junta de portaveus es reunirà la setmana que ve per convocar la Diputació, i aquesta decidirà si convoca el ple o no.

El PSIB: "Le Senne ha segrestat el Parlament"

Les diputades i membres de la mesa del PSIB Mercedes Garrido i Pilar Costa han advertit, després de la reunió, que el PP i Vox podrien incórrer en "prevaricació" si no convoquen el ple extraordinari. "Tenim el Parlament segrestat per Le Senne, perquè té la complicitat del PP", ha explicat Garrido, que ha advertit que la mesa ha debatut l'escrit de remoció "després de deu escrits" presentats pel PSIB "demanant una sol·licitud de convocatòria d'una mesa extraordinària". En el mateix sentit, el PSIB ha defensat que Le Senne s'hauria d'haver abstingut de votar a les qüestions que l'afectaven directament. Havien sol·licitat un informe dels lletrats al respecte, però el PP i Vox també l'han desestimat.

El portaveu del PSIB, Iago Negueruela, s'ha demanat "què farà el PP" al respecte. "Permetrà que continuem així?", s'ha demanat, insistint que és la presidenta del Govern, Marga Prohens, la "responsable" de la situació: "No es pot posar més de perfil".

stats