Sant Jordi
Política Parlament 23/04/2024

Quins llibres s'han intercanviat els polítics per Sant Jordi?

Des de Tolkien fins a Salord, representants de tots els grups han fet recomanacions al Parlament

2 min
Un taulell per intercanviar llibres a les portes de l'hemicicle

PalmaEl Parlament s'ha contagiat aquest dimarts de l'esperit lector de Sant Jordi i ha col·locat una taula per fer un intercanvi de llibres. Diputats, consellers i treballadors de la Cambra hi han dipositat les seves recomanacions i se n'han enduit d'altres. El taulell farcit d'oferta demostra la varietat de gustos lectors que hi ha a l'hemicicle: des de la novel·la romàntica de Julie Garwood Dulce Rescate fins al manual per a directius Aprengui a seleccionar personal eficaçment, de Manuel Olleros, passant per Un pagès al Parlament, de Joan Mas Collet, exdiputat de MÉS.

Entre els llibres hi havia El Senyor dels Anells, de J.R.R.Tolkien, però no ha estat el president del Parlament, Gabriel Le Senne, qui l'ha duit. Encara que és aficionat a aquest autor, avui ha apostat per la trilogia de Santiago Posteguillo amb Las legiones malditas, una novel·la sobre el comandant de les tropes romanes a Hispania Africanus. És l'únic diputat de Vox que ha participat en la tradició amb un llibre. Per part del Govern, el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá, ha deixat damunt la taula l'obra El món es torna senzill, de l'escriptora Laura Gost; i la Consellera de Famílies, Catalina Cirer, ha fet el mateix amb Un saco de canicas, de Joseph Joffo. La portaveu adjunta del PP, Marga Duran, ha duit La loba negra, de Juan Gómez Jurado.

Per part del PSIB, els diputats han deixat Las Hijas del Capitán, de María Dueñas; ¡Menudo Reparto!, de Jonathan Coe; Jo confesso, de Jaume Cabré (aquest, de la biblioteca del portaveu adjunt, Marc Pons); El Silenci, de Don DeLillo, i Brillo, de Raven Leilani. El líder de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha posat damunt la taula la crítica del sistema amb Capitalisme caníbal, de Nancy Fraser. Des del grup mixt, la diputada Cristina Gómez proposa L'home a la recerca de sentit, de Viktor E. Frankl, i el diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha aportat L’alè de les cendres, de Maite Salord.

stats