Parlament
Política Parlament 23/04/2024

Prohens, sobre l'agroturisme del seu director general: "Si em demostren que va facturar un sol euro, el destituiré"

La presidenta acusa MÉS d'abonar-se a la "política del fang" del PSIB

2 min
Marga Prohens, aquest matí al Parlament

PalmaL'oposició ha tornat a collar aquest dimarts el Govern pel cas de l'agroturisme del director general de Coordinació i Transparència, Jaume Porsell. Segons va publicar Diario de Mallorca, l'alt càrrec hauria gestionat l'establiment sense llicència, una informació que el Govern nega i que assegura que Porsell va renunciar a aquest càrrec en compliment de la Llei d'incompatibilitats. Tot i que, segons constava al registre mercantil, Porsell encara era soci únic de la societat Sa Vinya d'en Palou S.L. al mes de març, tal com va denunciar el portaveu de MÉS, Lluís Apesteguia. En la sessió de control a l'Executiu, la presidenta Marga Prohens ha tornat a negar les acusacions. "Si vostè o qualsevol persona em demostra que el director general de Coordinació i Transparència ha facturat un sol euro o ha acollit un sol turista al seu establiment, jo el destituiré", ha dit en resposta a la diputada d'Unides Podem, Cristina Gómez.

"Han passat deu mesos [de mandat], en què no tenen res per criticar de la gestió d'aquest Govern", ha etzibat Prohens, que ha acollit amb una riallada la pregunta de Gómez. La diputada del partit lila ha retret a Prohens que assistís a una festa a l'agroturisme en qüestió: "Com pot anar la presidenta del Govern a inaugurar un negoci irregular?". "Li fa gràcia?", ha insistit. Des de MÉS per Mallorca, Apesteguia s'ha referit a una entrevista de Porsell, en què va assegurar desconèixer "per què" el seu agroturisme "surt a Booking" i va admetre haver-hi celebrat una festa el passat mes d'octubre, on va convidar la presidenta. "Per què es varen dedicar a esborrar-ne totes les fotografies a les xarxes socials?", s'ha demanat l'ecosobiranista: "Inaugura establiments turístics perquè no funcionin, l'oferta permet fer reserves per no funcionar". "Ens volen fer creure que l'Ajuntament d'Andratx omple el port d'informació oficial d'un establiment turístic per no funcionar", ha insistit: "Deu ser perquè els 'no' clients han de saber on 'no' anar".

La presidenta ha acusat Apesteguia d'apuntar-se a la política "del fang" del PSIB i ha arribat a anomenar-lo com al portaveu del PSIB, Iago Negueruela: "Vostè no és igual que el PSM, és molt pitjor que el PSM, senyor Negueruela". Prohens ha insistit que l'agroturisme "no ha comès cap il·legalitat": "Si ho demostra, el destituiré, i l'oferta turística il·legal que va néixer amb el Govern del Pacte serà combatuda com mai".

El PSIB d'Andratx exigeix documentació sobre l'agroturisme

En paral·lel, el PSIB d'Andratx ha registrat una bateria de preguntes i una sol·licitud de documentació per al pròxim ple de l'Ajuntament sobre aquest agroturisme. En un comunicat, consideram que el cas deixa "dubtes raonables". "No podem consentir que Andratx torni a ser notícia dels informatius per un cas d'il·legalitat urbanística", ha criticat el regidor socialista Antoni Mir, que ha exigit "una explicació clara de tot l'expedient urbanístic que afecta la finca de Porsell.

stats