Els subscriptors de l'ARA Balears han visitat el museu de la garrova a la finca de Ca s'Hereu.
Durant tres generacions, a l'empresa familiar Productos Martín s'han dedicat exclusivament al món de la garrova. Per tal de promocionar aquest producte local de qualitat i respectuós amb el medi ambient, van crear Es Garrover de Mallorca.
Posteriorment van decidir crear la marca Johannis, una gamma de productes exclusius elaborats amb garrova ecològica.
A la visita, els subscriptors han après curiositats sobre les garroves i les diferents varietats locals que hi ha.
També ha destacat el mapa de Mallorca amb totes les finques de l'illa cartografiades.
La plantació de garrovers de la finca és jove, però tot i això, ja és molt productiva. El garrover comença a donar els seus fruits entre el 5è i el 7è any, i ofereix fins a 54 quilos de garroves.
La garrova crua molta és considerada un superaliment. Per això, fa poc se'n va disparar molt el preu.
Una degustació de diferents productes elaborats amb garrova han conclòs l'activitat.
Un sorbet d'ametlla amb xarop de garrova ha estat l'estrella, sense deixar enrere el garroviner, el gató, l'ensaïmada i les cremes amb galetes.
stats