OPINIÓ
Opinió 26/11/2020

Victòria gens brillant

2 min

PalmaHo hem dit altres vegades i la història es repeteix: els àrbitres i ara el VAR també formen part de l’espectacle. I aquesta darrera jornada a l’estadi Cartagonova s’ha tornat a repetir. El Mallorca s’ha trobat una victòria inesperada perquè ha fet molt pocs mèrits per aconseguir-la, segurament els mateixos que ha fet el Cartagena; per tant, és molt probable que l’empat no hauria estat un resultat gens discutit per cap dels dos equips. Sobretot pel Cartagena, que s’ha vist clarament perjudicat per dues decisions arbitrals. Dos penals més que dubtosos han significat la victòria mallorquinista i que un desconegut i desaparegut Lago Junior pogués anotar el seu primer gol aquesta temporada, gentilesa del millor del partit, l’incansable Dani Rodríguez, l’únic jugador que ha posat un poc de llum a la foscor d’un partit molt pobre. Una victòria, la del Mallorca, que ha enfonsat un poc més el Cartagena, que suma quatre derrotes consecutives.

L’equip de la Regió de Múrcia va ascendir a la Segona Divisió el passat mes de juliol, després d’eliminar l’Atlètic Balears en un play-off exprés i en un partit que es va decidir a la tanda de penals. Des de llavors, el Cartagena, després de moltes temporades a la Segona B, intenta sobreviure en aquesta complicada i professionalitzada Segona A i ho fa amb jugadors més que experimentats, com és Rubén Castro. El jugador canari, de 39 anys, és, de moment, el màxim golejador amb vuit gols, tot i que aquest dimecres no l’hem vist en tot el partit. També és cert que el marcatge que li han fet tant Raillo com Valjent ha impedit que el davanter pogués tenir cap opció. El Cartagena és el segon club amb el pressupost més baix de la categoria, amb 5,3 milions d’euros. Unes xifres que a vegades no volen dir res, tot i que l’equip murcià també és el segon equip més golejat, amb 19 gols en contra, només superat pel Castelló, amb 20. Però hi ha altres clubs amb més palmarès i història que ho passen igual de malament. En aquesta darrera jornada hem tengut dos exemples clars del que és la competició en aquesta difícil categoria. Las Palmas i el Saragossa, dos ex-Primera, acaben de perdre al seu camp davant el Mirandés i el Rayo Vallecano, dos resultats que podríem qualificar de ben sorprenents, sobretot el del Saragossa, que, tot i haver canviat d’entrenador, continua en zona de descens.

Tal com va prometre Luis García Plaza, les rotacions tornaren a l’equip. La reaparició de Baba ha estat una de les millors notícies, però no ha estat gaire ben acompanyat per Febas. A més a més, Baba ha vist una targeta groga en el minut deu i això l’ha condicionat. Però és més que evident que ni Baba ni Febas són Ruiz de Galarreta o Salva Sevilla. En qualsevol cas, tres punts més per al Mallorca que fan bons els dos que va perdre diumenge passat contra l’Sporting.

stats