11/04/2015

Tomeu... company, amic: gràcies!

2 min

El moviment educatiu de les Illes Balears ha tingut la sort de comptar amb un dels professionals de la informació que entenia millor el món de l’educació. El seu entorn familiar era propici a tot tipus de reflexions -enrevoltat com estava de molts i bons professionals, na Cati, en Toni, na Maite… persones que s’estimen l’educació i amb la seva pràctica la milloren cada dia- i amb la seva visió completa de la política estatal, nacional i autonòmica, tant l’educativa com la de gestió de govern, ens feia sempre una anàlisi real i crítica de la situació.

No es deixava endur per la superficialitat dels fets, ja que coneixia bé la realitat del moment i les forces que la configuraven. Sense ser-hi directament, amb el coneixement que tenia de persones i organitzacions, la seva experiència prèvia com a docent i com a periodista, era capaç de fer-se una idea ben clara del que passava a cada instant.

Vaig conèixer en Tomeu fa més de deu anys, quan feia feina al Diari de Balears, durant l’anterior legislatura del PP. En aquella ocasió va seguir de ben a prop la proposta d’aprovat general quan el Govern Matas volia regalar, als alumnes de 4t d’ESO, el nivell C de català. En aquell moment, el sindicat i els departaments de català dels IES de totes les Illes aconseguírem fer-los rectificar. De llavors ençà vaig mantenir el contacte amb en Tomeu i el vaig seguir amb la proposta del Bloko que tan bé va anar al jovent dels instituts!

Vaig tenir ocasió de parlar moltes vegades amb ell durant els moments més difícils del conflicte educatiu d’aquests quatre anys. Mai no em va amagar quina era la seva visió, com veia les coses des de defora, mentre tenia un clar coneixement del que passava a dins. Per a mi era un referent que sempre tenia present. Va viure la mobilització de la comunitat educativa i el suport de la societat civil d’una manera molt propera, amb interès, implicació i passió. Davant les situacions més complicades, podíem llegir la seva anàlisi i el seu punt de vista, que sempre ens descobria algun nou enfocament o punt de vista a tenir en compte. La feina de difusió pública i informativa que va fer en Tomeu, des dels inicis de la mobilització fins ara, va ser constant, intensa i clara. Hem de reconèixer i agrair el suport que sempre va fer al moviment educatiu de les Illes Balears. Gràcies, Tomeu, en nom de tota la comunitat educativa.

T’envii una gran abraçada. Una que abraci tota la teva claredat, la teva capacitat per anar al bessó, la teva ironia, la teva visió més enllà de les cortines de fum i de les propagandes gratuïtes. També ha d’abraçar tota la confiança que ens inspires i el teu mestratge en tantes coses... Gràcies, Tomeu! I quan les colles de dimonis i dimonions facin de les seves, foc i fum, renou i espires, pensarem en tu i dibuixarem un gran somriure. Fins sempre!

stats