29/01/2022

Negociació en la intimitat amb final sorpresa?

2 min

Els socis de govern del PSOE no diuen ni mu sobre la llei turística perquè no en saben res o perquè estan negociant de veres? La resposta correcta és la segona, que no s’ha de confondre a pensar que els consellers de Podem i MÉS ho saben tot fil per randa. Els d’un color i l’altre, oficialment, només estan al corrent de la part que els afecta directament. Ara, els partits, concretament els seus líders, sí que saben de què va la lletra petita escrita per Iago Negueruela, tot i que pot ser que tampoc ho hagin llegit tot.

Un pic renovades les cúpules de les formacions, encara no s’ha fet la famosa reunió per revisar els Pactes de Bellver que va exigir Lluís Apesteguia i que varen acceptar Antònia Jover i Francina Armengol –el sí més important en aquesta negociació. Ara bé, no es torbaran gaire perquè des de fa setmanes hi ha hagut trobades a dos entre els tres caps de partit que han anat creant certes complicitats. I aquí hi entren la famosa llei i Iago Negueruela. Tot i que el Govern ho nega, el conseller de moda va acabar fent mala via per voler frisar massa a fer el brindis de celebració madrileny. El text estava embastat, però la negociació va començar massa tard i des de Sant Antoni han passat massa dies. Ara la sensació que transmeten és que tot ha estat una estratègia de màrqueting per vendre unes Illes megasostenibles al mercat turístic. Els hotelers petits es posen nerviosos i els simpatitzants de Podem i MÉS, també.

Estam en el temps d’especulació, i l’experiència certifica que es podria aprovar com a decret llei (la pandèmia i els fons europeus acrediten qualsevol urgència). Continuam fent càbales: després, per justificar que s’ha abusat d’aquesta figura, el Parlament ho tramitaria com a projecte de llei. Serà en aquell moment quan el PSOE tregui aquesta cosa que ningú sap què és i que fa tan contents els grans hotelers com va fer al seu dia amb l’esmena Nadal?

stats