04/12/2021

L'extrema dreta no va de feina

2 min

S’han retratat. Vox ha demostrat que el seu fort no és la política, ho és la propaganda. No és un gran descobriment, però ho ha demostrat en no presentar cap esmena parcial als pressupostos generals de les Illes Balears. És a dir, no va de feina. Es veu que troben que esmenar els comptes de la comunitat du molts de maldecaps. Haver de llegir i esbrinar a què es refereixen cada un dels codis que apareixen en el tom interminable de pàgines pressupostàries és un feiner, i ells només són de predicar davant un micro. Per això presentaren esmena a la totalitat, perquè només pugen a la tribuna, amollen la consigna de torn i ho veu tothom.

Les seves poques ganes de fer-ne es veuen constantment a les comissions parlamentàries, a les quals moltes vegades ni es presenten, perquè com que no es fan les sessions per streaming –la cambra no té la tecnologia necessària en el segle XXI–, per ells és perdre el temps: després no poden fer els muntatges a què ens tenen avesats per propagar a les xarxes.

Els pressuposts són la principal eina d’una institució, són l’instrument que tradueix les paraules i les intencions en fets. El que hi ha allà és el que va a missa. Així que el que demostra Vox és que no és digne de representar els ciutadans que han confiat en ells. El PP, Ciutadans i El Pi, probablement, no tinguin ganes de presentar centenars d’esmenes que en bona part acabaran en el fems, com sol passar als grups de l’oposició, però saben quin és el seu deure amb els ciutadans i amb la democràcia. La seva obligació és pentinar tots els pressupostos i fer propostes per millorar-los.

Vox Balears un pic més ha escarnit el que fan els seus líders estatals. Al Congrés, tingueren la idea de no esmenar els PGE. Aquí li ha vingut mel per estalviar feina i demostrar que no creu ni en el Parlament ni en els pressuposts que li paguen el sou. 

stats