15/06/2024

Fúria contra la bandera LGTBI

2 min

El president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha reaccionat de manera furibunda, per ser suau, contra la decisió de la Mesa de la Cambra de penjar la bandera LGTBI el 28 de juny, Dia de l’orgull. De fet, Le Senne ha deixat de banda la solemnitat institucional del seu càrrec i ha recordat a tots aquells que ho havien oblidat que la segona autoritat de les Balears és militant en un partit d’extrema dreta, amb tots els qualificatius que això comporta. Perquè Vox és una formació xenòfoba, masclista i homòfoba. Com és lògic, molts pensam que aquest president del Parlament no ens representa tots, i que la xenofòbia, el masclisme i l’homofòbia són formes de violència que cal erradicar de la societat.

Le Senne ha carregat contra el PP, partit que considera un “traïdor” per haver votat a favor de penjar aquesta terrible bandera amb l’arc de Sant Martí. Perquè hi havia un acord entre ‘cavallers’, com ell l’ha denominat, per no exhibir més que simbologia oficial a la façana de la Cambra. D’aquesta manera, el pacte de ‘cavallers’ consisteix a eliminar qualsevol símbol que ens recordi que en aquest món encara hi ha col·lectius que pateixen discriminació, que són marginats sense cap raó més enllà d’una combinació nefasta de prejudicis, maldat i ignorància. Aquest acord és entre ‘cavallers’ que representen els valors més foscos del món, els que han fet que sigui un lloc més cruel i menys habitable.

Ara bé, l’única diferència entre l’actitud del PP i la de Le Senne és el grau d’hipocresia. Mentre que el president del Parlament és incapaç ni tan sols de dissimular la seva manca de sensibilitat, els populars no es mouen amb els valors humans com a referent, sinó que actuen per pur pragmatisme. L’any passat varen donar suport a la decisió de no penjar la bandera perquè necessitaven el suport de l’extrema dreta perquè Marga Prohens fos investida presidenta del Govern. I enguany han optat per votar a favor que es pengi perquè ja se’ls hi han obert suficients fronts de descontentament social durant el primer any de legislatura per afegir el col·lectiu LGTBI. Tot plegat, molt edificant i propi de ‘cavallers’.

Cal recordar que el Parlament és la casa de tothom: dels heterosexuals i del col·lectiu LGTBI, dels rics i els pobres, dels creients i els ateus, dels integrats i els defenestrats pel sistema, dels catedràtics d’universitat i dels ignorants... Per desgràcia, per a Le Senne i per a l’extrema dreta, ‘democràcia’ significa ‘el poder del poble’. Quines coses.

stats