29/01/2021

Per què va demanar perdó el bisbe?

2 min

Que el bisbe estigui “adscrit” a la residència de Sant Pere i Sant Bernat, com argumenta el comunicat de premsa del Bisbat de Mallorca, no justifica que hagi rebut la vacuna contra el covid-19. Sebastià Taltavull té un altre lloc on viure: el Palau Episcopal, i pocs motius per passejar-se per una residència de gent gran posant en perill sacerdots més veterans que ell en el pic de la pandèmia. 

Falten vacunes –dilluns s’havien de començar a injectar les persones amb un grau més alt de dependència i els seus cuidadors, però no podrà ser– i el bisbe ha rebut la seva abans que no li tocava. Les dues dosis. Amb la complicitat del Govern i el silenci del Vaticà i de la Conferència Episcopal. La Conselleria de Salut va argumentar que no pot comprovar un per un tots els noms que els faciliten les residències per assegurar-se que estan justificats, però abans de la segona dosi ja havia esclatat l’escàndol i estava més que avisada. El Govern, si hagués volgut, hauria pogut impedir que el bisbe es tornàs a fer injectar.

La reincidència contradiu el comunicat del Bisbat de dilluns, en què es deia que Taltavull “lamenta la confusió que hagi pogut crear aquesta situació”, que mai no ha volgut “actuar en contra del protocol establert per les autoritats sanitàries” i que “demana perdó pel malestar que hagi pogut provocar aquest fet”. No viu en cap residència –i, per tant, no hi hauria d’anar–, no és personal sanitari de primera línia, no és cap gran dependent i ni tan sols supera els 80 anys. Però va demanar “perdó” dilluns i va acabar de vacunar-se tot just dos dies després, dimecres, demostrant que no ha entès què li critiquen o que li és igual i, en tot cas, que la petició de perdó no era pel que havia fet, sinó per alguna altra cosa. O per costum.

stats