02/12/2022

Un clàssic preelectoral: la hiperactivitat política

2 min

Malgrat que el període preelectoral va començar l’endemà de les eleccions del 2019, els polítics han donat el sus a la seva hiperactivitat quan manquen sis mesos per a la propera cita amb les urnes. De fet, no seria sostenible fer-ho més temps sense ajuda, com a mínim la d’un fisioterapeuta que prepari els músculs de la cara per passar de foto en foto amb el somriure inalterat. Ens queden setmanes i setmanes de veure polítics amunt i avall, amb nins, amb cintes inaugurals, en celebracions populars, amb els veïns, amb les dones, amb els malalts... El missatge ha d’arribar fins al darrer punt minúscul del país, on s’amagui alguna persona gran que es pugui desplaçar amb les dificultats pròpies de l’edat fins a una urna.

Aquesta setmana no ha estat gens decebedora pel que fa a la hiperactivitat política. L’hem acabada amb un anunci estel·lar: Son Moix es dirà a partir d’ara Son Moix pel mòdic preu d’1,8 milions d’euros i unes campanyes a canvi. Perdó: el nom correcte és Estadi Mallorca Son Moix, és a dir, Son Moix. “Es veu clarament la vinculació amb l’illa i l’esport”, ha declarat la presidenta delConsell de Mallorca, Catalina Cladera, que a la fi ha aconseguit que aquests doblers dels mallorquins estiguin en mans del club vermell. I està molt bé saber això, per si algú havia oblidat que SonMoix és un estadi esportiu des de 1999 i que està a Mallorca.

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha passat per l’illa per proclamar que hi haurà una nova ciutat de la justícia a Son Pardo –quin nom més al·legòric, el de ‘ciutat de la justícia’. Ara bé, Llop ha advertit als periodistes que li ho han demanat que és massa prest per parlar de dates i no ha estat capaç de dir quan veuria la llum aquest projecte. Com som els periodistes... Ella venia a fer un anunci i nosaltres venga a demanar coses concretes. “Ningú ha fet tant en tan poc temps en matèria de justícia a les Illes Balears”, ha assegurat la ministra. I potser té raó, però no ho puc afirmar al 100% perquè no sé quanta estona han estat altres per anunciar projectes –ella hi ha invertit un matí.

També hem tingut el plaer de saber aquesta setmana que el Consell de Mallorca tirarà endavant una llei de la Serra, i això que qui té les competències per fer-ho és el Parlament. Ningú no té ni idea de quan serà realitat aquesta llei –si és que es fa realitat– i és molt probable que aquesta legislatura ni tan sols arribi a la Cambra. Però això no ha estat un impediment perquè Catalina Cladera vagi a Valldemossa per fer un anunci amb una bona dosi de solemnitat, que l’ocasió ho mereixia.

Mentrestant, a Cort han decidit batiar un parc amb el nom de les Kellys després de quasi vuit anys de Pacte. Just ara, perquè sí, perquè s’ho mereixen. El Govern també ha anunciat que els hotelers ja poden demanar les ajudes per comprar llits elevables, perquè sempre van curts d’efectiu. Ah! Quasi oblid que es doblarà la inversió en FP i que encara celebram el traspàs de les competències de costes. Deu ser l’esgotament.

stats