04/09/2022

Armie Hammer i el seu ‘Succession’ particular

2 min

La plataforma HBO acaba d’estrenar House of Hammer, una reveladora docusèrie que posa al descobert els abusos, maltractaments i violacions que hauria comès l’actor protagonista de la pel·lícula Call me by your name, Armie Hammer.

El meravellós film dirigit per Luca Guadagnino que relatava una història d’amor a la Toscana va convertir Hammer en el noi mimat de Hollywood. Tenia tot el que la indústria exigeix: èxit, bellesa i diners. L’actor pertany a una de les grans sagues vinculades al petroli. El seu besavi va aixecar un imperi que va portar els Hammer a relacionar-se amb diferents presidents de la Casa Blanca, la família reial britànica i grans mandataris internacionals.

Les primeres acusacions públiques contra Armie Hammer van saltar en plena pandèmia a través de les xarxes socials. Primer van ser dues de les seves víctimes. A continuació algunes persones van descobrir que els delictes sexuals, els abusos de poder, la violència i el crim eren un patró que es repetia en les anteriors generacions familiars de l’actor. La repercussió va fer aparèixer més víctimes: dones que l’acusaven de violacions, amenaces i fins i tot tortures i canibalisme.

Ara, la sèrie documental de tres capítols House of Hammer posa en ordre tots els fets, i el resultat és espaordidor i insòlit.

El gran problema de la sèrie documental són les recreacions excessivament sensacionalistes. Però tant la investigació com les proves i el testimoni de les víctimes són molt sòlids. Totes les dones que acusen Hammer tenen fotografies, vídeos, documents sonors i missatges escrits que avalen la seva versió. A sobre, el documental ha tingut accés als comptes alternatius de Hammer a Instagram, on apareix ell mateix de manera inconfusible i que confirmen unes pulsions inquietants. Les atrocitats que relaten les dones posen de relleu una personalitat psicopàtica. El primer capítol se centra en explicar en detall els episodis de violència de l’actor contra les dones, i els dos següents en mostrar com els patrons de conducta dins la família Hammer es repeteixen: l’avi, l’oncle i el pare de l’actor van desenvolupar conductes idèntiques i fins i tot van deixar morts pel camí. Un context de drogues, alcohol, abusos sexuals, maltractaments, armes i manca d’escrúpols que es repeteix en bucle. Ho avala la tieta de l’actor, que, com una víctima més de la família, treu tots els draps bruts de la nissaga i mostra les amenaces que ha rebut del seu germà perquè calli. Ella mateixa confessa que la sèrie Succession, al costat de la història dels Hammer, és una simple anècdota.

La minisèrie també s’encarrega de demostrar les argúcies de l’actor i l’equip de propaganda contractat per deslliurar-se de les acusacions. La història es repeteix: el glamur de Hollywood i el poder emparen Armie Hammer i les víctimes són silenciades i amenaçades. Si voleu descobrir l’altra cara del noi tendre i atractiu de Call me by your name, mireu la docusèrie de HBO: queda clar que, en el cas de Hammer, les coses cal dir-les pel seu nom.

stats