04/04/2022

Ansu Fati per Sant Jordi

1 min

M’arriba un mail dels amics de la Casa del Llibre que em fa saber que el futbolista Ansu Fati publica la seva primera col·lecció de llibres. Diu: “¿Vols conèixer la increïble història de l'Ansu Fati, el nou 10 del Barça, i descobrir com s'ha convertit en un dels millors jugadors del món amb només divuit anys? No t'ho perdis!”

Com que els fills de les meves amigues són futbolers i estimen Ansu Fati, penso que les meves amigues segur que els compraran els llibres, il·lustrats bellament, i que, per tant, tot rutllarà.

Em sembla fantàstic. Diu que els llibres són “una barreja de la història real de l'Ansu i els seus valors més ferms amb aventures futbolístiques plenes d'acció i bon humor” que, atenció, al loro, “convertirà aquests futurs jugadors en amants de la lectura”.

Qui sap? Jo vaig començar a llegir gràcies als tebeos. A Mortadelo, Zipi y Zape, Las Hermanas Gilda... Entenc que les generacions següents, i les següents, han tingut a les mans Tatanos i Cavall Forts. Jo vaig riure com una boja amb els Astèrix. Em sembla perfecte que hi hagi unes historietes aspiracionals de l’Ansu Fati, per a tots els nens que volen ser futbolistes. En aquest sentit, i si voleu regalar una cosa que s’hi assembli a les nenes, teniu Elles competeixen, de l’Anna Ballbona.

A més a més, hi ha una altra cosa que em fa valorar molt aquesta sèrie de llibres d’Ansu Fati. I és la següent. El jugador, conscient de la precarietat del món del futbol, sempre canviant, ha decidit apostar sobre segur en un negoci emergent: al sector del llibre.

stats