Successos
Misc 31/12/2022

Un mort al xocar un cotxe amb un tren de passatgers a Lleida

La víctima mortal, un home de 65 anys, era el conductor del vehicle, i la seixantena d'usuaris del tren han resultat il·lesos

ARA
2 min
El lloc de l'accident

BarcelonaUn tren amb passatgers ha xocat a aquest matí amb un vehicle mentre circulava per un pas a nivell a Fondarella, entre les estacions de Mollerussa i Bell-lloc, a Lleida. A conseqüència de l'accident, el conductor del cotxe, un home de 65 anys, ha quedat atrapat dins del seu vehicle i ha acabat morint, segons han confirmat des del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). La seixantena de passatgers del tren, en canvi, han resultat il·lesos. El xoc s'ha produït a un quart de deu del matí i la mort del conductor del cotxe s'ha confirmat a les 10.08 h. Fonts d’Adif asseguren que els detalls de com s’ha produït l’accident ja s’estan investigant.

El sinistre afecta la circulació de trens de la R12, que està tallada perquè es tracta d'un tram de via única. Els passatgers afectats han sigut traslladats fins a Manresa, des d’on han pogut continuar el trajecte en tren. Protecció Civil ha activat la prealerta Ferrocat. Els Mossos d'Esquadra, que ja han obert una investigació sobre els fets, han enviat vuit patrulles fins al punt del sinistre i els Bombers hi han desplegat cinc dotacions i han fet gestions amb Adif per confirmar el tall de la catenària i la baixada del pantògraf. Després d'assegurar la zona, han pogut treure la víctima del vehicle i desallotjar il·lesos els 60 passatgers.

La circulació de trens en el tram afectat, però, no es podrà reprendre fins que s'hagin reparat els desperfectes provocats a la via, segons ha informat Adif. A conseqüència de l'impacte, ha sofert danys un tram de vies i, també, el primer eix del comboi, segons han precisat fonts del gestor de la infraestructura a l'agència Efe.

El tren que s'ha vist afectat en l'accident havia sortit de Lleida a les 8.43 del matí i havia d'arribar a l'Hospitalet de Llobregat a les 12.02. El que s'haurà d'esclarir ara és si el cotxe creuava la via al moment en què va arribar el tren o, si, per contra, el vehicle estava encallat a la zona de vies i, també, si els sistemes de senyalització funcionaven correctament.

stats