Motor
Misc 16/09/2021

L'accident entre Verstappen i Hamilton torna a encendre el Mundial de Fórmula 1

La topada entre el Mercedes i el Red Bull condiciona un Gran Premi que s'adjudica Daniel Ricciardo

2 min
Accident entre Max Verstappen i Lewis Hamilton al GP d'Itàlia

BarcelonaNi Lewis Hamilton ni Max Verstappen han acabat el Gran Premi d'Itàlia al circuit de Monza. La imatge ha sigut esgarrifosa. El Red Bull del neerlandès ha acabat sobre el Mercedes del britànic, que de miracle no ha notat al cap l'impacte del monoplaça gràcies a l'halo, l'element protector dels monoplaces. La cursa, marcada per l'adeu de les dues estrelles del Mundial, se l'ha endut Danniel Ricciardo (McLaren) per davant del seu company d'equip, Lando Norris, i el pilot finlandès de Mercedes, Valtteri Bottas.

L'accident entre els dos pilots capdavanters del Mundial ha marcat un abans i un després en el Gran Premi al circuit de Monza. Hamilton ha sortit des del pitlane just entre Lando Norris i Max Verstappen. El britànic li ha guanyat la posició al neerlandès, però el de Red Bull no ha cedit i ha entrat per l'interior, de manera que tots dos han quedat al límit de la pista. La mala sort ha sigut que, mentre sortia del traçat, el Red Bull ha topat amb unes proteccions que l'han fet saltar pels aires i aterrar sobre el monoplaça del britànic. Gràcies a l'halo, el cotxe no ha impactat directament al cap de Hamilton, i ha acabat relliscant per sobre el monoplaça, a centímetres de l'heptacampió del món. Els dos pilots han pogut sortir il·lesos del xoc, però amb una calma tensa que es palpava en l'ambient. Finalment, Verstappen ha estat sancionat amb tres posicions en el proper Gran Premi després que la FIA determinés que era el culpable de la col·lisió. Accidents dels que marquen una temporada, encenen una rivalitat i generen debats.

El Gran Premi ha continuat amb el safety car. La brillant actuació de Valtteri Bottas, que ha fet la seva millor cursa amb un Mercedes, l'ha portat a remuntar des de l'última posició fins a l'últim esglaó del podi. Sense pressió, conscient que el seu futur està lluny de Mercedes i sobre un Alpha Romeo, Bottas ha gaudit com mai sobre l'asfalt. La cursa s'ha acabat sense més accidents ni sorpreses sota l'atenta mirada de Lewis Hamilton i Max Verstappen des del box. Una imatge mai vista.

stats