Alemanya no inclou les Balears com a zona de risc malgrat l'augment de la incidència

El govern germànic ha afegit Catalunya i Cantàbria a la llista de comunitats a les quals no recomana viatjar

ARA
1 min
La platja de Barcelona, durant una revetlla de Sant Joan

La setmana de l'entrada en vigor del Certificat Covid europeu, el govern alemany ha decidit desaconsellar els viatges dels seus ciutadans a Catalunya i Cantàbria per l'increment exponencial de nous casos registrats en les darreres setmanes. Tot i això, ha deixat fora de la llista les Balears, malgrat que els contagis s'hi han tornat a disparar i la incidència acumulada a 14 dies (IA4) ja arriba als 130 casos per 100.000 habitants.

Així, ja són sis les comunitats espanyoles que estan catalogades com a zona de risc pels alemanys, perquè Andalusia, Navarra, Euskadi i la Rioja ja tenien un semàfor vermell.

Per contra, l'actualització setmanal de la llista de zones de risc que fa l'executiu germànic té pocs efectes pràctics per als viatgers que entrin al país procedents d'aquestes regions: aquests turistes hauran de presentar un test negatiu o el passaport covid digital, que demostri el seu estat immunitari. Aquest document es descarrega de franc i a l'instant des de la web de La Meva Salut del departament de Salut si es compleixen els requisits exigits.

A Alemanya, les llistes per classificar els risc de covid a les regions les confecciona l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia, en col·laboració amb els ministeris d'Exteriors, Interior i Sanitat. Contràriament a la tendència a l'alça i a l'alarma de preocupació que recorre mig Europa, la incidència acumulada a set dies ha caigut aquest divendres a Alemanya fins als 5 casos per cada 100.000 habitants, una taxa que no es registrava des de l'agost passat. Segons l'RKI, en les 24 hores prèvies es varen registrar 649 positius nous a tot el país i 69 morts amb o per covid.

stats