Societat 14/05/2024

Els hotelers reclamen al Govern que no prengui decisions "per un tema ideològic"

La FEHM considera que els residents també han de fer un canvi de plantejament respecte de la saturació

2 min
La presidenta de la FEHM, Maria Frontera.

PalmaLa presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, ha reclamat que es faci "una foto real de com estan els municipis de Mallorca" per decidir sobre la moratòria de places turístiques. "No es tracta d'aixecar o no aixecar, sinó de tenir la foto real", ha reivindicat Frontera aquest dimarts. La presidenta de la patronal hotelera ha assenyalat que "aquesta feina no està feta", de manera que "no es pot prendre cap decisió". "Estic convençuda que el Govern serà responsable amb els resultats que obtingui per valorar què pot fer o no", ha afegit, i ha recordat que la FEHM ha demanat que "no es prenguin decisions per un tema ideològic" i que aquesta classe de qüestions es basin en un diagnòstic". "No es tracta de places, tots sabem que tenim les places necessàries", ha continuat Frontera, encara que ha reiterat que "les coses s'han d'analitzar".

A més, Frontera ha considerat que "cercar un equilibri de convivència entre residents i visitants sempre ha estat una assignatura pendent a les Illes". "Estam en una situació crítica i pensam que totes les passes s'han de fer de manera consensuada, ordenada i amb dades", ha dit, i ha remarcat que "això no ve d'avui ni d'ara". "Aquestes sensacions ja hi eren, els darrers anys, però fins que no hem arribat al límit, la gent no s'ha posat més nerviosa", ha dit, a més de remarcar que aquest malestar no és nou a les Balears, al contrari que a les Canàries.

Quant a la manifestació que es prepara per a dia 25, Frontera ha insistit que el divorci entre residents i turistes ve d'enrere a les Illes. "Hem tingut avisos i poblacions amb més problemes que altres. Aquesta manifestació tal vegada és perquè hi hagi més gent alineada", ha comentat. "Es tracta de cercar aquest camí i de fer feina de manera proactiva", ha afegit. "Som tots que hem de canviar una mica el xip per transitar cap a aquesta economia circular i el més important és anar alineats, compartir el diagnòstic i fer una bona coordinació, però queda clar que a curt termini és difícil", ha comentat. "El canvi de xip també és del resident", ha afegit. Per acabar, la presidenta de la FEHM ha reclamat que les propostes es plantegin amb dades actualitzades i que s'aprofiti que "la tecnologia ho permet".

stats