Parlament
Política Parlament 14/05/2024

El PP dona suport a una proposta de Vox per prevenir els divorcis

La moció insta el Govern a fer polítiques per evitar "les ruptures familiars"

A.M.
2 min
Manuela Cañadas al ple del Parlament

PalmaEl Parlament ha aprovat aquest dimarts una iniciativa de Vox per exigir al Govern polítiques de prevenció del divorci. El PP i els diputats Xisco Cardona (no adscrit) i Llorenç Córdoba (Sa Unió de Formentera) han donat suport a la proposta, que ha obtingut el vot contrari de la resta de grups. Es tracta d'una moció que insta l'Executiu a prevenir "les ruptures familiars mitjançant intervencions d'orientació familiar, mediació o altres". També reclama fomentar la natalitat perquè els progenitors puguin tenir "el nombre de fills que desitgin i quan ho desitgin" mitjançant plans d'informació per a les dones embarassades i promovent campanyes de sensibilització, promoció i conscienciació sobre la "importància de la família i la maternitat".

El diputat de Vox Agustín Buades ha defensat la iniciativa. Per a l'extrema dreta, la família és una institució i cal ajudar des de l'Administració a superar les crisis familiars. Buades, que també és antiavortista, ha insistit en el ple que "un fetus és un ésser humà", i ha comparat les morts de migrants a la Mediterrània amb el nombre d'avortaments, que ha considerat la primera causa de mortalitat infantil. També ha carregat contra la "guerra de sexes", que ha vinculat amb l'escriptora Simone de Beauvoir, autora del clàssic de la història del feminisme El segon sexe. Durant el ple del Parlament, Buades ha reivindicat la necessitat de donar suport tant a les famílies monoparentals com a les nombroses, perquè "aporten capital humà a una societat envellida".

La diputada d'Unides Podem Cristina Gómez ha recordat la interpel·lació que ha derivat en aquesta moció, en què Buades va assegurar que "la família ha sobreviscut a la incorporació de la dona al mercat laboral o els anticonceptius": "És molt gros". Per la seva banda, la diputada del PSIB Irantzu Fernández ha lamentat que les iniciatives de Vox "siguin sempre un exercici de nostàlgia" d'una Espanya i unes Illes "que ja no existeixen".

stats