Microsites  /  Eleccions 26M 2019 23/05/2019

El municipalisme polític demana pas

Set agrupacions locals de Mallorca creen una xarxa amb la vista posada en el 2023

Miquel Barceló
1 min
Representants dels grups municipals amb el manifest signat.

SineuCrear municipis vius, cohesionats, justos, inclusius, igualitaris, respectuosos amb el medi ambient i amb els animals, cooperatius, actius i saludables, creatius, curosos amb el patrimoni comú i especialment solidaris. Aquest és el marc de la constitució de la Xarxa Municipalista de Mallorca que han signat aquest matí a Sineu set grups independents: Alternativa per Pollença, Alternativa per Artà, Gent per Sineu, Alternativa per Santa Maria, Crida per Palma, Volem Sencelles i La Valldemossa que Volem.

Tots aquests grups es presenten a les eleccions locals del proper diumenge, que volen que siguin el punt de partida per activar una àmplia plataforma amb la vista posada en les eleccions del 2023. És a dir, es donen quatre anys per anar perfilant-se com a força unitària al voltant de la defensa d'uns interessos comuns.

Per ara, set marques municipalistes han creat una xarxa.

"És un punt de partida per treballar, al llarg del pròxims anys, en la línia de consolidar una xarxa municipalista a Mallorca que permeti compartir recursos, experiències i estratègies entre els diferents municipis de l'illa", expliquen els grups en el manifest que han signat a Sineu.

En total, les agrupacions d'electors sumen 12 regidors, amb l'esperança d'eixamplar la seva base electoral a partir dels comicis de diumenge i que a curt i mitjà termini altres formacions municipals s'integrin a la xarxa.

stats