Microsites  /  Eleccions 26M 2019 17/05/2019

MÉS diu que la desídia de PxP ha fet perdre dos milions d'euros a Vilafranca

L'Ajuntament du anys renunciant a presentar projectes finançats amb l'ecotaxa, segons Bel Busquets

M. B.
2 min
Sampol, Català, Busquets i Sansó durant el míting en el Teatre de Vilafranca.

VilafrancaDurant el míting de MÉS a Vilafranca, la vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquest, ha posat l'Ajuntament d'aquest poble, governat per Partit per al Poble (PxP), com a exemple de desídia a l'hora d'accedir als plans d'ajuda i subvencions del Govern.

Segons Busquets, la renúncia a presentar projectes, com els subvencionables amb fons de l'impost del turisme sostenible (ecotaxa) en els darrers anys, "li ha suposat perdre dos milions d'euros", xifra que "sí han rebut pobles de característiques semblants com Campanet", ha posat d'exemple la vicepresidenta.

L'actual portaveu de MÉS a l'Ajuntament, Jaume Català, ha afegit que el grup Partit per al Poble, que encapçala el batle Montserrat Rosselló, tot i les suggerències de l'oposició, tampoc ha volgut concursar en el repartiment d'ajudes per projectes sostenibles en el marc del Pacte de Batles i Batlesses del Consell de Mallorca, que tenia una dotació de 600.000 euros per a inversions mediambientals.

Català ha recordat que les poques inversions dels darrers anys al poble: la nova gespa del camp de futbol, la plaça dels Centenaris i el pla d'eficiència energètica a diverses instal·lacions municipals (poliesportiu, piscina i cementeri), "s'han fet gràcies a les ajudes del Consell" i ha lamentat la poca iniciativa de l'equip de govern conservador.

Reciclatge de residus

L'exsenador Pere Sampol, per la seva part, ha posat Montuïri d'exemple en matèria de reciclatge "amb una política que ha permès rebaixar fins a un 38% la taxa de fems als particulars que participen del programa municipal". Vilafranca, per la seva part, té un deuta de més de 400.000 euros amb la Mancomunitat del Pla, que gestiona el servei, per l'excés de generació de residus i per no haver actualitzat les taxes.

Zona ZEPA

Per la seva part, el director general de Qualitat Ambient, Sebastià Sansó Jaume, ha recordat que la declaració del Pla d'Alanzell (1.700 ha) com a zona especial de protecció d'aus, permetrà al municipi accedir a tot un pla d'ajudes per la seva inclusió en la Xarxa Natura 2000.

stats