Meteorologia
Societat Meteorologia 06/08/2023

Les Balears esquivaran l'onada de calor que copejarà la Península a partir de dilluns

L'Aemet ha activat per a les Illes l'alerta groga per fort onatge

ARA Balears
1 min
El termòmetre marcava aquest dimarts els 40 graus a Palma.

PalmaUn total de set comunitats autònomes de l'Estat estaran aquest diumenge en avís groc o taronja a causa dels fenòmens costaners, el vent i la calor, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). En concret, l'onatge posarà en risc les Balears, Galícia, Catalunya, que també tindrà activa l'alerta per vent, i Andalusia.

Respecte de la temperatura, anirà en augment excepte la màxima al terç nord peninsular, nord de les Balears i àrees del Llevant, on predominaran els descensos. S'espera arribar als 35°C a la meitat sud del vessant atlàntic peninsular i als 40°C a les valls dels seus principals rius.

D'altra banda, bufarà vent fort del nord i nord-est als litorals de Galícia, de llevant a l'Estret i de tramuntana a Empordà, mentre que serà del nord i nord-oest a les Canàries, de components nord i est a les Balears, i cerç a l'Ebre, amb ratxes molt fortes al baix Ebre.

Una nova onada de calor que no afectarà el Mediterrani

D'altra banda, l'Aemet ha emès un nou avís sobre una onada de calor que començarà dilluns, 7 d'agost, i afectarà la major part de la Península. Aquest fenomen s'estendrà fins divendres 11. Les zones menys afectades per aquest episodi seran els litorals del Cantàbric occidental i del Mediterrani.

stats