Mèdia 29/05/2024

El portaveu de Vox que parla en castellà al Consell i en català de síndries

El magazín vespertí Cinc Dies d'IB3 ha entrevistat Antonio Gili, conseller electe a la institució insular, qui alhora és enginyer agrònom, com si fos un pagès anònim

Ara Balears
1 min
Fotograma de l'entrevista.

PalmaAls plens del Consell de Mallorca, Antonio Gili (Vox) intervé en castellà, però per dir que les síndries d'aquesta temporada seran molt dolces, ho fa en català. El magazín vespertí Cinc Dies d'IB3 ha entrevistat el conseller electe i portaveu de la formació d'extrema dreta a la institució insular, qui alhora és enginyer agrònom, com si fos un pagès anònim. Al programa en qüestió no han especificat el caire polític del "pagès", el qual ha dit a la reportera Estel Simó que les síndries que més consumeixen els mallorquins són les retxades.

En tot moment, el conseller del partit que habitualment ataca el català, s'ha mostrat un gran coneixedor del vocabulari del camp i de les diferents varietats de síndries. En el reportatge, parla de manera loquaç de la temporada de síndria mallorquina que, segons explica, començarà d'aquí a 15 dies. "Esperem que sigui una campanya bona", diu Antonio. També comenta les noves tendències de les línies de fruita fora pinyol, com les retxades fora pinyol o les varietats negres fora pinyol. En el seu perfil de X, diu també que és el secretari general de Vox a les Balears, que és expert en polítiques agràries i que "només queda Vox". I síndries, síndries també en queden.

stats