Hollywood

Julia Roberts explica per què Martin Luther King va pagar el seu naixement

Els pares de l'oscaritzada actriu havien fet un favor abans al matrimoni d'activistes

À.G.
2 min
Julia Roberts s’estrena a la televisió per partida doble

BarcelonaTots els humans estan connectats a la resta per sis graus de separació, se sol dir. Però poques connexions són tan sorprenents com la que ha revelat Julia Roberts i que la vincula a Martin Luther King Jr. i la seva esposa, Coretta Scott King. Segons va confirmar en una entrevista a History Channel amb Gayle King, els costos mèdics derivats del seu naixement van ser assumits ni més ni menys que pel matrimoni d’activistes.

“Comencem pel dia en què vas néixer”, va engegar l’entrevistadora, Gayle King. “Qui va pagar la factura de l’hospital?” L’actriu de Pretty woman o Erin Brockovich es va quedar sorpresa i, amb un somriure, va respondre: “La teva recerca és molt bona”. I, efectivament, va detallar com els King van encarregar-se de la despesa. Corresponien així a un favor previ que Walter i Betty Roberts els havien fet anteriorment. “Els meus pares tenien una escola de teatre a Atlanta que es deia El Taller d’Actors i Guionistes. I una vegada la Coretta va contactar amb la meva mare i va preguntar si els seus fills podien ser alumnes de l’escola perquè els estava costant trobar un lloc on acceptessin els seus nanos”, va explicar Roberts. La mare va accedir i allò va ser el germen d’una amistat. La presentadora va recordar que, als anys seixanta, no era fàcil que els nens negres poguessin interactuar amb els blancs en una escola d’interpretació.

En el moment en què el matrimoni Roberts esperava la tercera criatura, els problemes econòmics s’havien abatut sobre la família, en un país on l’assistència mèdica bàsica no és gratuïta. El gest dels King va permetre alleujar aquesta situació en un moment delicat. Julia Roberts va néixer un 28 d’octubre del 1967. Poc més de cinc mesos després, Martin Luther King moria assassinat.

Aquesta connexió era coneguda, però es tracta de la primera vegada que l’actriu l’ha contada en primera persona. També va confirmar-ne els detalls la filla petita de Martin Luther King i Coretta, que va compartir el clip a les xarxes socials i va mostrar-se “agraïda que Julia Roberts hagi compartit la història amb Gayle King i que molta gent s’hi hagi sentit inspirada”. A les xarxes socials va escriure: “Jo ja em coneixia l’anècdota, però és molt emocionant que em recordin la generositat dels meus pares i la seva capacitat d’influència”.  

stats