FICCIÓ
Mèdia 04/07/2017

Cesc Gay i ‘Félix’ indagaran sobre el blanqueig de diners andorrà

La sèrie, protagonitzada per Leonardo Sbaraglia i Pere Arquillué, s’estrenarà a Movistar+ el 2018

Alejandra Palés
3 min
Leonardo Sbaraglia és el Félix, un escriptor sense èxit que busca la dona de qui està enamorat.

BarcelonaA l’interior d’un bar barceloní, que simula un de Madrid, Leonardo Sbaraglia intenta suportar com pot la xafogor mediterrània enfundat en un jersei hivernal. Ell és el Félix, el protagonista de la primera sèrie de Cesc Gay per a Movistar+, que s’ha rodat, en part, a la capital catalana. Assegut en un tamboret i envoltat de records de l’Atlètic de Madrid, l’actor argentí assaja una escena amb Pere Arquillué, que interpreta l’Óscar, el seu company en aquesta aventura, que s’estrenarà el 2018. La història explica la recerca que inicia el Félix, un escriptor, per trobar la Julia, una noia oriental de qui està perdudament enamorat malgrat que pràcticament no es coneixen.

El viatge del Félix, que el portarà també al sud de França, té com a rerefons una trama de blanqueig de diners i la xarxa de secrets que es teixeix al seu voltant, segons va explicar el director. “Hi ha personatges coneguts que han utilitzat xinesos per a això”, explica Gay, que assegura que es va inspirar en notícies que va veure per la televisió per escriure una ficció que sovint s’ha comparat amb Twin Peaks. Cesc Gay nega la influència de la sèrie de David Lynch, tot i que admet que coincideixen en alguns punts, com la barreja d’intriga i “molt d’humor’ i la presència de la natura, emfatitzada pels paisatges d’Andorra.

Entre Hitchcock i els Coen

Les influències de Gay provenen del món del cinema, especialment pel que fa al personatge principal de la sèrie, un home que es deixa portar per una intuïció romàntica. “És una estructura clàssica que té una mica el joc de les pel·lícules de Hitchcock, amb un personatge una mica desorientat similar als que havien fet actors com James Stewart i Cary Grant”, explica Gay.

Com deixa entreveure el títol, el Félix és l’essència de la ficció i, de fet, és l’únic personatge que apareix a tots els 10 capítols que tindrà la primera temporada, que en principi serà l’única.

Leonardo Sbaraglia defineix el Félix com un antiheroi: “Li surten malament les coses, és pocatraça, cau... És un personatge preciós i el repte és fer-lo com el va imaginar el Cesc”. Per a l’actor argentí, el seu paper entronca amb l’imaginari dels germans Coen i pel·lícules com 'El gran Lebowski' i 'Fargo', a més del mons de Woody Allen i Bill Murray. “Són personatges que estan fora de l’eix de la normalitat, malgrat que, suposadament, són molt normals”, conclou Sbaraglia.

Acompanyant aquest home despistat hi ha l’Óscar, una mena de Sancho Panza, un paper molt especial, segons el director. La funció de l’Óscar, interpretat per Arquillué, és aconseguir que el Félix faci coses que sense ell no s’atreviria a fer. “La seva inconsciència farà que el Félix sigui més valent”, assenyala Gay. “Estic molt content, perquè és un tipus de personatge que no em donen mai perquè vinc d’un registre més èpic o dramàtic”, explica Arquillué. Aquest secundari és l’encarregat de fer el contrapunt còmic a la intensitat del thriller i ha enamorat la cadena, que en diverses ocasions li va demanar a Cesc Gay si es podien introduir més escenes amb ell. “Si saps que el personatge ha entrat molt bé, et crea una mica més de pressió”, assegura Arquillué. L’actor destaca que aquesta nova aventura televisiva s’està rodant “com si fos cinema”, cosa que dona un tempo diferent del d’una sèrie diària com La Riera, de la qual ell era una de les cares més conegudes.

Més enllà de la singular parella, el motor de la narració és la Julia, un personatge del qual es parla més que apareix. La debutant Mi Hoa Lee interpreta la noia que aporta màgia a la vida de l’escriptor. “Necessitem aquest tipus d’històries”, assegura la principiant sobre la sèrie, que completa el seu repartiment amb Ginés García Millán i Pep Ambròs. 'Félix' formarà part del catàleg de produccions pròpies que està preparant Movistar+ per a la pròxima temporada, entre les quals hi ha 'La zona', 'La peste' i 'Vergüenza'.

stats