Publicitat
Publicitat

Un jutge considera legal la recol·lecció de dades de l'NSA

El parer d'un magistrat de Nova York contrasta amb el d'un de Washington que va atacar la recopilació de metadades telefòniques

Un jutge federal de Nova York ha considerat aquest divendres que la recopilació de dades telefòniques de nord-americans per part de l'Agència de Seguretat Nacional (NSA) és legal i justificada per prevenir atacs terroristes.

El jutge federal del districte sud de Nova York, William Pauley, considera que el programa revelat per l'exanalista de l'NSA, Edward Snowden, és "legal" i útil a l'hora de determinar connexions entre terroristes i evitar atemptats en territori nord-americà.

El magistrat reconeix que les filtracions de Snowden han motivat un debat a nivell general, així com a la Casa Blanca i al Congrés sobre "la tensió entre la protecció del país i la preservació de les llibertats civils que suposa la recol·lecció de metadades telefòniques".

El jutge rebutja així la demanda de la Unió de Llibertats Civils dels Estats Units (ACLU), que argumentava que la recollida massiva de dades nord-americanes per part de l'NSA és il·legal, mentre que el govern nord-americà defensava el programa, ja que la major part de les dades recopilades són descartades.

Xoc de parers

L'opinió contrasta amb el dictamen de la setmana passada d'un altre jutge federal, en aquest cas de Washington DC, que va considerar que la recol·lecció massiva de milions de dades de connexions telefòniques als Estats Units podria violar les proteccions a la privacitat de la Constitució americana.

La recol·lecció de les anomenades metadades telefòniques de nord-americans per part de l'NSA és el punt més vulnerable per a l'agència d'intel·ligència, ja que el seu mandat és només espiar a l'estranger.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF