Internacional 23/11/2021

Israel comença a vacunar els infants a partir de 5 anys

Conscienciar els pares és ara l'objectiu per aconseguir la immunitat de grup

Mar Bermúdez i Jiménez
2 min
Un nen és vacunat en un centre de Tel Aviv.

BarcelonaIsrael ha començat avui la campanya de vacunació contra el covid-19 per a nens d'entre cinc i onze anys. Les autoritats creuen que serà clau per evitar una nova onada de la pandèmia. Se'ls posaran les dues dosis de Pfizer. Uns 1,2 milions d'infants, doncs, ja poden immunitzar-se.

Per tal que la campanya sigui efectiva, les autoritats han començat a fer un procés de conscienciació dirigit als pares. Segons una enquesta del ministeri de Salut, un 21% dels pares dubten de si vacunar o no els infants, i un 38% hi són contraris. A través de diferents plataformes, el ministeri de Salut ha emfatitzat que la vacuna té un 91% d'eficàcia en persones d'aquest grup d'edat. La dada està basada en proves clíniques i en les primeres xifres provinents dels Estats Units que confirmen la seguretat de la vacuna en infants.

"El ministeri de Salut encoratja als pares a aclarir els seus dubtes amb els pediatres, a prendre decisions basades en fets i dades, a programar una cita, vacunar i protegir les criatures per prevenir la següent onada", ha declarat el ministeri en un missatge difós a través de la xarxa social Telegram. Les dosis de Pfizer preparades per subministrar als infants tenen un contingut reduït, un terç de la quantitat de les injeccions per a adults.

Objectiu: Aturar l'onada

Segons les autoritats, tot i que la pandèmia ha demostrat no tenir un impacte greu en criatures –moltes no presenten cap símptoma–, podria tenir repercussions a llarg termini. Per a la protecció del mateix infant i perquè, com apunten fonts científiques, és difícil que es pugui aconseguir la immunitat de grup si no es vacuna els infants.

Les xifres de contagis han augmentat lleugerament, tot i que continuen sent baixes, amb una taxa de positius de l'1%. El primer ministre, Naftali Bennett, va declarar diumenge que el país sembla que està a les portes d'una nova onada de la pandèmia que afectaria principalment els infants, i va dir que espera que els pares no dubtin a vacunar els seus fills. La quarta onada de coronavirus va impactar al país el juny passat, i al setembre semblava bastant controlada, en part gràcies a la ràpida i eficaç campanya de vacunació, però en les últimes setmanes s'ha viscut un increment que podria indicar l'inici d'una expansió exponencial. Actualment hi ha menys de 6.000 pacients actius de coronavirus, 128 dels quals hospitalitzats, i ahir es van registrar 682 nous casos, una xifra força baixa.

Fins ara, dels prop de 9,3 milions d'habitants d'Israel, més de sis milions han estat immunitzats amb almenys una dosi, més de 5,7 milions amb dues i més de quatre milions van rebre també la tercera.

stats