Internacional 27/10/2017

"Dia decisiu a Catalunya": la premsa internacional atenta avui al Parlament

El diari italià 'La Repubblica' subratlla que s'ha acabat el temps i arriba "el xoc final"

Ara
3 min
Puigdemont escolta les intervencions dels grups de l'oposició des del seu escó del Parlament.

BarcelonaThe New York Times

"El líder català farà que els diputats decideixin la independència"

El corresponsal del diari nord-americà repassa el "dia caòtic i de vacil·lacions" en què Puigdemont traspassa al Parlament la decisió sobre la declaració de la independència, un gest que, apunta, assegura l'aplicació immediata de l'article 155.

'The New York Times'

Le Monde

"Dia decisiu a Catalunya, amenaçada de perdre l'autonomia"

El rotatiu francès ha seguit en directe la crisi institucional entre Catalunya i Espanya i dedica en la seva edició d'avui diversos articles sobre els fets de la jornada d'ahir dijous i també l'editorial, titulat "La pitjor política" en què assegura que "Espanya viu una tragèdia".

The Washington Post

"El president català torna a refusar declarar la independència. Ara és la decisió del Parlament"

També des de Barcelona, el rotatiu explica que Puigdemont ha descartat les eleccions i ha desmentit les prediccions d'uns i d'altres en una jornada de cancel·lacions i convocatòries i amenaces de Madrid. "L'oferta caòtica de Catalunya de fer una república independent fora d'Espanya encara no ha acabat", pronostica el periodista.

'The Washington Post'

BBC

"La crisi catalana: El Senat votarà el 155"

En la seva pàgina web, la cadena de referència mundial informa sobre el debat que tindrà lloc aquest divendres al Senat sobre l'aplicació de les mesures especials i d'urgència que inclouen la destitució del president de la Generalitat. Alhora, la notícia explica que el Parlament també debatrà una possible declaració d'independència, després que ahir Puigdemont va traspassar la responsabilitat als diputats.

Sky News

"Espanya es prepara per retirar poders a Catalunya"

La cadena explica a la pàgina web com avui les relacions entre Espanya i Catalunya es posaran a prova alhora que subratlla el govern de Madrid es prepara per treure els poders regionals de la Generalitat.

La Repubblica

"Catalunya, el dia del xoc final"

El rotatiu italià destaca el dia decisiu amb un expressiu "xoc final" amb la doble sessió parlamentària al Senat i al Parlament i amb uns "marges reduïts per a la negociació". En un videocomentari, el periodista afirma: "Entre Puigdemont i Rajoy és un joc d'escacs, però ja ha acabat el temps"

'La Repubblica'

ENCA

"Catalunya, en peu d'incertesa en descartar-se les eleccions"

Fins i tot la cadena sud-africana de referència al continent es fa ressò de la "incertesa" que viu Catalunya després de la renúncia de Puigdemont a convocar eleccions autonòmiques i l'amenaça del govern espanyol d'intervenir les institucions catalanes.

ENCA.COM

Clarín

"Puigdemont facilita la intervenció de Mariano Rajoy a Catalunya"

L'argentí descriu una jornada de "vertigen, amb desmentits i anuncis contradictoris" que ha d'acabar avui amb la declaració, "aquest cop de debò" de la República Catalana. "La República no durarà ni dos dies", comenta un jurista al periodista que signa la peça.

'Clarín'
stats