Internacional 24/03/2021

Alemanya estudia prohibir temporalment les vacances a l'estranger

Diversos mitjans apunten al fet que l'arribada massiva de turistes a les Illes per Setmana Senta podria ser una de les raons d'aquesta nova mesura

2 min
Turistes a l'Aeroport de Son Sant Joan

PalmaEl govern alemany està estudiant la possibilitat de prohibir les vacances a l'estranger. Segons ha informat l'agència Efe, diversos mitjans d'Alemanya apunten al fet que l'arribada massiva de turistes a Mallorca per Setmana Senta podria ser una de les raons d'aquesta nova mesura. La polèmica amb els viatges s'inicià el 12 de març, quan Alemanya informà que les Balears deixaven de ser zona de risc per coronavirus i s'obrien de nou les rutes per visitar l'Arxipèlag.

Poc després que s'anunciàs aquesta decisió, milers d'alemanys reservaren vols i establiments turístics a les Balears amb l'objectiu de passar les vacances de Setmana Santa a l'Arxipèlag. Davant l'allau d'alemanys que tenien la intenció d'abandonar el país i visitar les Illes, el cap de partit de Merkel, Armin Laschet, recomanà no viatjar a Mallorca, malgrat que ja no considera l'illa com una zona de risc i defensà que, tot i estar permesos els viatges internacionals, la recomanació era prescindir de tots els viatges que no siguin estrictament necessaris.

Posteriorment fou l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia d'Alemanya qui demanà als ciutadans que no viatgin dins ni fora del país per Setmana Santa amb la finalitat de no accelerar encara més la tercera onada de la pandèmia. En aquest sentit, el govern de Merkel defensà que anar-se'n de vacances fora del país augmentava el perill de "trobar-se amb gent que vingui de zones on hi ha una alta incidència".

Davant l'increment de la polèmica i de l'augment del nombre de reserves per sortir del país per Setmana Santa, Merkel es reuní amb els caps de govern dels estats federats i acordaren, com a mesura per evitar un augment de contagis al país després de les vacances, que tots els viatgers que arribin al país hauran de fer-se una PCR independentment del lloc d'on vinguin. Fins al moment en què Merkel anuncià aquesta nova mesura, només havien de fer-se la prova aquelles persones que tornassin d'una zona de risc i, per tant, els alemanys que tornassin de les Illes Balears no s'haurien de fer la PCR.

Igual que a Espanya, a Alemanya està prohibit el turisme interior i els residents no poden visitar altres zones del país, però sí que poden fer viatges a l'estranger.

Cal recordar que el Govern balear anuncià aquest dimarts que durant les vacances de Setmana Santa els illencs només podran viatger entre illes i no podran sortir de la Comunitat Autònoma, i a més, els turistes de l'Estat no podran visitar les Balears, ja que l'Executiu balear anuncià el tancament perimetral de l'Arxipèlag durant les vacances.

Els alemanys no s'hauran de confinar per Setmana Santa

Poc més de 24 hores després d'haver anunciat fortes restriccions a l'activitat econòmica i social durant els cinc primers dies d'abril, aquest dimecres la cancellera Angela Merkel ha fet marxa enrere i ha anul·lat la mesura, molt qüestionada. Malgrat que la decisió s'havia adoptat en una reunió entre Merkel i els presidents dels setze estats federats, la cancellera ha assumit l'"error" en primera persona i ha demanat disculpes als ciutadans alemanys.

La mesura que ara s'ha anul·lat consistia a declarar festius els dies 1 i 3 d'abril (Dijous Sant i Dissabte Sant) perquè, units als dies que ja ho són habitualment (Divendres Sant i Dilluns de Pasqua), formassin un bloc de cinc dies consecutius en què es demanava a la població que quedàs a casa, es prohibien les trobades i el consum d'aliments a l'aire lliure, es limitaven a un màxim de cinc persones de dues llars diferents les trobades en àmbits privats i es prohibia l'obertura de tots els comerços, inclosos els essencials, amb l'excepció de les botigues d'alimentació "en sentit estricte", que tenien permès obrir dissabte, però no la resta de dies.

"La idea d'un tancament per Setmana Santa s'havia concebut amb la millor de les intencions, perquè hem d'aconseguir sens falta frenar i capgirar la tercera onada de la pandèmia", ha argumentat Merkel aquest dimecres, però ha admès que amb tan poca antelació no s'hauria pogut aplicar correctament.

stats