Economia 21/03/2021

Mallorca com a destinació turística davant una Setmana Santa incerta a Alemanya

Merkel es reuneix aquest dilluns amb els caps de govern dels estats federats per analitzar les passes a seguir davant l'augment de contagis al país

ARA Balears
2 min
Turistes alemanys a Son Sant Joan.

PalmaLa reobertura del turisme alemany cap a destinacions com Mallorca, iniciativa que el govern de Merkel desaconsella seguir, es planteja com a excepció abans d'una Setmana Santa molt incerta per al sector pel recent increment de contagis de covid-19 al país germànic, segons ha informat l'agència Efe.

Aquest dilluns, la cancellera alemanya, Angela Merkel, es reuneix amb els caps de govern dels estats federats per analitzar les passes a seguir davant l'augment de contagis que han tornat a situar la incidència acumulada en set dies per sobre dels 100 casos per 100.000 habitants.

Tot apunta que serà necessari aplicar el "fre d'emergència" acordat i reintroduir part de les restriccions que s'havien aixecat com a part d'un procés escalonat de reobertura de la vida pública. Està previst que aquest dilluns es prengui una decisió també sobre la Setmana Santa i la mobilitat dins del país entre regions amb motiu de les vacances.

En aquest sentit, la presidenta de l'estat federat de Mecklemburg-Pomerània, Manuela Schwesig, va afirmar que "ningú pot entendre que l'opció d'unes vacances a Mallorca torni a prevaler per damunt de l'opció de viatjar dintre del mateix país". Schwesig va demanar que les persones puguin desplaçar-se dins d'Alemanya, per exemple a la seva segona residència, i es va demanar per què una estada a Mallorca "és menys perillosa" que asseure's en el cotxe i viatjar una hora a la costa alemanya.

En la mateixa línia es va pronunciar el cap de govern de Saxònia-Anhalt, Reiner Haseloff, que va assegurar que "encara existeixen esperances d'un turisme autàrquic" dins del propi estat federat i dins de la mateixa bombolla de convivència.

Cal recordar que aquest dissabte l'Associació Interdisciplinària Alemanya de Vigilància intensiva i Medicina d'Urgència (DIVI) va exigir un retorn immediat a l'aturada de la vida pública a tot el país per evitar que la incidència del covid augmenti fins a 200 contagis per 100.000 habitants. En aquest sentit, l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia també va reclamar als alemanys que no viatgin dins ni fora del país per Setmana Santa amb la finalitat de no accelerar encara més la tercera onada de la pandèmia.

stats