Economia 19/03/2021

L'Institut Robert Koch de virologia demana als alemanys que no viatgin ni dins ni fora del país per Setmana Santa

El govern de Merkel ja va recomanar aquesta setmana evitar els desplaçaments no essencials

ARA Balears
2 min
Un grup de turistes alemanys arriba a Son Sant Joan.

PalmaL'Institut Robert Koch (RKI) de virologia ha demanat als alemanys que no viatgin dins ni fora del país per Setmana Santa amb la finalitat de no accelerar encara més la tercera onada de la pandèmia, segons ha informat l'agència Efe. En una roda de premsa per avaluar la situació epidemiològica, el vicepresident de l'entitat, Lars Schaade, ha recomanat a la població que renunciï als viatges. "La mobilitat i els contactes són els impulsors de la pandèmia", ha advertit Schaade.

Cal recordar que el govern alemany va demanar aquesta setmana als ciutadans que no viatgin a Mallorca si no és estrictament necessari. El portaveu de l'executiu, Ulrike Demmer, va afirmar que s'han d'evitar els viatges no essencials i va qualificar l'increment de les ofertes dels touroperadors de "decisions empresarials".

Aquest dilluns la portaveu d'Exteriors, Maria Adebahr, va recordar que "l'absència d'una alerta de viatge no és una invitació a viatjar", encara que va reconèixer que es tracta d'una "decisió personal". També el diputat socialdemòcrata i expert en sanitat Karl Lauterbach ha apel·lat a prescindir de viatges no essencials i ha advertit que, en cas contrari, aquesta tercera onada rebrà un impuls que dificultarà encara més el control de la situació després de les vacances de Setmana Santa.

Per part seva, el ministre de Sanitat, Jens Spahn, ha assenyalat que ja existeixen els tests obligatoris per a les persones que ingressen al país que procedeixen de zones de risc.

Divendres de la setmana passada l'Institut Robert Koch va actualitzar la seva llista de zones de risc per covid. Ja no s'hi troben les Balears ni el País Valencià, Castella-la Manxa, Extremadura, la Rioja i Múrcia. Tampoc hi figuren quatre regions de Portugal, una de Dinamarca i les Bahames.

stats