Economia 20/03/2021

Els metges alemanys exigeixen l'aturada de la vida pública per evitar l'augment de contagis

Afirmen que "cal actuar amb urgència" per frenar l'avanç de la pandèmia

ARA Balears
1 min
Turistes alemanys a l'aeroport de Palma.

PalmaL'Associació Interdisciplinària Alemanya de Vigilància intensiva i Medicina d'Urgència (DIVI) ha exigit aquest dissabte un retorn immediat a l'aturada de la vida pública a tot el país per evitar que la incidència del covid augmenti fins a 200 contagis per 100.000 habitants. Segons ha informat l'agència Efe, el president de DIVI, Gernot Marx, ha assenyalat que "cal actuar amb urgència" i adverteix que, si la incidència puja a 200, també augmentaran els pacients a les UCI.

Per altra banda, la presidenta del sindicat de metges Lliga de Marburg, Susanne Johna, ha exigit fer marxa enrere en el retorn escalonat a la vida pública i l'aplicació "sense excepcions" de l'anomenat "fre d'urgència" en cas que la incidència superi els 100 contagis nous. "Ampliar l'alleujament de les restriccions és definitivament una irresponsabilitat si no es crea una xarxa hermètica de seguretat", ha dit Johna. A més, ha advertit que, a partir de Setmana Santa, la situació a Alemanya serà "encara més crítica que a final d'any".

La incidència acumulada a set dies ha tornat a pujar a Alemanya i frega els 100 casos per 100.000 habitants, amb 16.033 contagis nous en les darreres 24 hores i 207 víctimes mortals.

L'Institut Robert Koch (RKI) de virologia també va reclamar als alemanys que no viatgin dins ni fora del país per Setmana Santa amb la finalitat de no accelerar encara més la tercera onada de la pandèmia.

En aquest sentit, cal recordar que el govern alemany va demanar aquesta setmana als ciutadans que no viatgin a Mallorca si no és estrictament necessari. El portaveu de l'executiu, Ulrike Demmer, va afirmar que s'han d'evitar els viatges no essencials i va qualificar l'increment de les ofertes dels touroperadors de "decisions empresarials".

stats