Societat 12/03/2021

Les Balears deixen de ser zona de risc per coronavirus per a Alemanya

Aquest canvi no implica que els viatgers que vagin al país germànic no hagin de presentar PCR

Ara Balears
2 min
Aeroport de Palma

PalmaLes Balears deixaran de ser zona de risc per coronavirus per a Alemanya a partir d'aquest diumenge, juntament amb València, Castella-la Manxa, Extremadura, la Rioja i Múrcia. L'Institut Robert Koch de virologia ha actualitzat aquest divendres el seu llistat de zones de risc per la pandèmia, on ha mantingut 11 comunitats autònomes, segons ha informat l'agència Efe. La decisió, que l'institut pren d'acord amb els ministeris d'Exteriors, Sanitat i Interior, pot tenir repercussions econòmiques importants per a la recuperació del turisme i la Setmana Santa. Ara bé, aquest canvi de denominació no implica l'eliminació total de les PCR als viatgers que vagin a Alemanya des d'aquestes regions, però els detalls encara s'han de concretar.

A hores d'ara, Alemanya qualifica la majoria de països, inclòs Espanya, com a "zones d'elevat risc d'infecció". Volar des d'aquests indrets obliga a fer una quarantena de deu dies en arribar. Alemanya és el segon mercat emissor de turistes a Espanya, per darrere del Regne Unit. Les quatre comunitats autònomes que reben més viatgers alemanys són les Balears, les Canàries, Andalusia i Catalunya.

La FEHM celebra la notícia

La presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, ha celebrat la decisió del govern alemany i ha reclamat que la reactivació del turisme sigui de manera "progressiva, lenta i segura". La presidenta dels hotelers mallorquins ha subratllat la importància de mantenir "el control rigorós en ports i aeroports" i exigir la PCR negativa a visitants espanyols i internacionals. "Esperam que es canviï i s'acceptin els tests d'antígens com recomana la UE en lloc de PCR", ha afegit. Frontera també ha demanat "l'acceleració de la vacunació", perquè "és fonamental enviar el missatge de destinació segura". "S'ha de continuar amb els indicadors sanitaris en positiu", ha afirmat.

D'altra banda, Suïssa ha eliminat Espanya de la seva llista de zones de risc per covid-19 a causa del descens de casos nous i ja no obliga a fer set dies de quarantena als viatgers espanyols, que sí que hauran de presentar una PCR negativa per entrar en territori suís si ho fan per via aèria –no per carretera o tren–.

stats