Rússia contesta el Regne Unit i expulsarà 23 diplomàtics britànics

May va ordenar dimecres l'expulsió de 23 diplomàtics russos per l'atac a l'exespia

Rússia ha decidit expulsar 23 diplomàtics britànics, que hauran d'abandonar Moscou en el termini d'una setmana, segons ha anunciat aquest dissabte el ministeri d'Exteriors rus a través d'un comunicat després d'una trobada amb l'ambaixador del Regne Unit al país, Laurie Bristow.

L'expulsió és la resposta de Rússia a la decisió de la primera ministra britànica, Theresa May, de fer el mateix amb 23 diplomàtics russos arran de l'atac a l'exespia rus. Moscou també ha decidit tancar el British Council de la capital russa (la xarxa d'instituts que es dediquen a promoure la cultura i llengua britàniques) i denegar al Regne Unit els permisos per obrir un consolat general a Sant Petersburg.

L'enverinament de l'exespia rus Serguei Skripal, de 66 anys, i la seva filla Iúlia, de 33, es va fer amb un gas militar nerviós "desenvolupat per Rússia", segons va assegurar May en la sessió d'aquest dilluns al Parlament britànic. Així doncs, Downing Street va concloure que "el govern rus és el responsable" del que va qualificar com a "ús il·legítim de la força de l'estat".

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF