Procés d'estabilització
Política Govern 23/01/2024

Prohens no passa un concurs de mèrits de PalmaActiva i queda sense plaça

La presidenta es va presentar a quatre processos d'estabilització abans de les eleccions

2 min
Marga Prohens en una imatge d'arxiu.

PalmaAbans de convertir-se en la presidenta del Govern, Marga Prohens –llavors líder del PP– es va presentar a quatre processos d'estabilització per a personal interí a l'Ajuntament de Palma. "Demostra que tenc la meva carrera professional, la meva formació acadèmica, que visc de la meva feina i que mantenc la meva família amb la meva feina", va justificar després que Diario de Mallorca ho fes públic, el passat 17 de maig. Aquest dilluns ha quedat fora d'un dels quatre processos, el concurs extraordinari de mèrits per cobrir places de personal laboral de PalmaActiva, segons les llistes provisionals que ha consultat l'ARA Balears.

Es tracta d'una plaça de categoria A2, com a tècnic de gestió de formació, ocupació i autoocupació. Prohens ha quedat en dotzena posició en el barem, i, per tant, no ha obtingut plaça, ja que només se n'oferien set. Per a aquesta plaça s'exigia un nivell B2 de català (segons el seu CV, ella té el nivell C) i una diplomatura o grau (la presidenta és llicenciada en Traducció i Interpretació, especialista en Traducció Jurídica i màster en Direcció de Comunicació i Relacions Públiques). De les set places que s'oferien, dues estaven adscrites a l'àrea de Promoció Econòmica i Comerç, quatre a l'àrea d'Ocupació i una a l'àrea de Formació. El procés al qual optava era per estabilitzar el personal interí, per consolidar una plaça a l'Administració, sense passar per una oposició.

Aquest és el segon procés en què ha estat rebutjada dels quatre a què va optar, almenys segons les llistes provisionals. La presidenta encara podria impugnar la puntuació d'aquesta segona plaça a la qual es presentava. Segons va publicar Diario de Mallorca, també va quedar fora d'una plaça per a un tècnic de comunicació i imatge corporativa, perquè no complia els requisits de titulació necessaris.

La notícia que es presentava a aquests processos es va fer pública en plena campanya electoral, per la qual cosa la llavors candidata popular va denunciar un intent "d'atacar" la seva "vida personal i privada": "Demostra l'histerisme de l'esquerra", va recollir Europa Press. "Si se m'ha de criticar perquè som una persona normal i corrent que viu de la seva feina i es presenta a un procés d'estabilització normal i corrent, com milers de persones, s'ha fet un mal favor a aquestes persones", va remarcar.

Ja convertida en la màxima autoritat de les Illes Balears, la llista provisional a què ha tingut accés aquest diari reflecteix que ha obtingut 70 punts en el barem per convertir-se en tècnic de PalmaActiva, 30 menys que la sol·licitant que ha quedat primera en el concurs, amb 99,85 punts.

La presidenta va treballar a l'Ajuntament de Palma durant els mandats de Catalina Cirer (2003-2007) i Aina Calvo (2007-2011). Va ocupar càrrecs de coordinadora al departament de Promoció Econòmica, responsable de projectes de creació d'empreses i projectes europeus i tècnic de desenvolupament de projectes locals en projectes europeus. Abans va fer tasques de secretariat i traducció jurídica de documents a Abogados Ripoll (entre novembre de 2004 i maig de 2005), i va fer pràctiques a Intermon Oxfam, a Barcelona, entre gener i maig de 2004. També va ser responsable de les comunicacions de l'estació per al control del trànsit marítim al Club Nàutic Sa Ràpita els estius de 2003 i 2004.

stats