Societat 29/05/2023

Marga Prohens: "El canvi ha guanyat amb contundència"

El PP ha estat la primera força a les eleccions al Parlament, al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma, però necessitarà Vox per poder governar

2 min
aime Martínez, Marga Prohens i Llorenç Galmés, compareixen devant els mitjans per valorar els resultats electorals.

PalmaLa candidata del PP al Parlament, Marga Prohens, ha agraït la confiança dels ciutadans en les eleccions d'aquest diumenge, després d'haver aconseguit 25 diputats al Parlament, 9 més que els actuals. "Hem guanyat amb la majoria contundent que havíem reclamat, i no hi ha majoria alternativa", ha dit. Els ciutadans "havien demanat canvi i el canvi ha guanyat". A continuació, Prohens s'ha referit a Jaime Martínez i Llorenç Galmés: "Em present aquí ara amb el pròxim batle de Palma i el pròxim president del Consell de Mallorca".

El PP ha guanyat les eleccions al Parlament, però també ha pujat al Consell de Mallorca, on ha passat de 7 consellers a 13, així com a Palma, on ha passat de 6 regidors a 10. D'aquesta manera, podrà governar en aquestes institucions si aconsegueix pactar amb Vox, que serà necessari en tots els casos. El PP no tenia possibilitats de govern des de l'any 2015, atès que l'esquerra havia sumat majoria absoluta tant als comicis d'aquell any com en els del 2019. 

Una alternativa "des del centre i la moderació"

Prohens també ha dit que és conscient de la responsabilitat que tindrà, en cas de poder governar: "Tenim clar quin és el nostre full de ruta i sabem cap on han d'anar Palma, Mallorca i les Illes Balears, amb les majories absolutes que hem revalidat i les noves que hem aconseguit". El PP, ha dit, és l'alternativa, "amb un projecte de gestió, de moderació des del centre polític. Un projecte de llibertat per a les Illes Balears". Prohens ha valorat el desenvolupament de la campanya electoral, uns dies que ha qualificat d'"intensos, amb la campanya electoral més dura de la darrera dècada i amb atacs personals". "Agraesc a la meva família que hagi aguantat les mentides i les difamacions", ha afegit. En ser preguntada sobre possibles pactes, la candidata del PP ha dit que el partit ha obtingut una "majoria contundent" i que ara per ara se centraran a poder aplicar el programa electoral amb què s'han presentat a les eleccions.

Per part seva, Jaime Martínez, candidat a l'Ajuntament de Palma, ha valorat la feina feta per Prohens. "Ets un exemple de feina i sacrifici i t'han donat la recompensa", li ha dit. A continuació, ha agraït la confiança dipositada pels palmesans. "Gràcies als que han confiat en nosaltres per fer d'aquesta ciutat la ciutat que es mereixen, una ciutat molt millor, la millor ciutat del món per viure-hi". Llorenç Galmés, candidat al Consell de Mallorca, ha considerat que la gent "volia canvi". "Ho vèiem en els darrers mesos, la gent ens demanava que lideràssim aquest canvi". A partir d'ara, ha dit, "comença un projecte polític amb menys restriccions i més llibertat".

stats