Polèmica sobre l'agroturisme
Política Govern 25/04/2024

Porsell nega haver mentit sobre el seu agroturisme: "Soc víctima del retard a l'administració"

L'exdirector general de Transparència creu que el seu "únic error" va ser "acceptar un alt càrrec"

ARA Balears
2 min
Jaume Porsell, en una imatge d'arxiu

PalmaL'endemà mateix de la seva destitució, el ja exdirector general de Coordinació i Transparència del Govern, Jaume Porsell, ha negat haver mentit sobre el seu agroturisme. Tot i haver-lo defensat després que saltàs la notícia que havia gestionat l'establiment turístic sense llicència, la presidenta del Govern, Marga Prohens, va decidir finalment destituir-lo. El detonant va ser que el Consell de Mallorca advertí que l'agroturisme incomplia els requisits de la declaració responsable: un fet que fonts populars apuntaven que Porsell hauria amagat al partit. En canvi, l'ex alt càrrec ha defensat en un comunicat que ha estat "víctima del retard de l'administració", i ha assegurat que la seva marxa va ser consensuada.

Tal com recull Europa Press, ha insistit en l'escrit que ni ell "ni ningú" de la seva família "ha mentit, falsejat ni comès frau mai en cap document". El conseller de Turisme del Consell de Mallorca, José Marcial Rodríguez, va explicar aquest dimecres que es va aixecar acta d'inspecció a l'agroturisme perquè incomplia els requisits de la declaració responsable (DRIAT), concretament els documents que acreditassin el canvi d'usos (per poder operar en l'àmbit turístic) i la llicència d'activitats de l'Ajuntament, així com el certificat de compra de places, encara que aquest darrer es va presentar al desembre.

"A la DRIAT consta la sol·licitud de canvi d'ús i, per aquest motiu, en no tenir la llicència definitiva, no he exercit en cap cas l'activitat", ha remarcat Porsell en el seu escrit: "Ningú ha pernoctat a l'establiment". Segons el seu relat, han esperat "22 mesos per obtenir la llicència" d'activitats, quan la llei preveu que han de ser tres mesos.

Porsell ha considerat que el seu "únic error" ha estat "acceptar un alt càrrec al Govern", perquè això "ha convertit en un tema polític la tramitació de l'expedient" del seu negoci familiar. "No té res a veure amb la meva funció com a director general", ha dit.

El PP defensa "l'alt llistó d'exigència" de Prohens

El PP, per la seva banda, ha defensat aquest dijous que el seu partit creu que Jaume Porsell, el director general de Transparència, no va actuar de mala fe, però ha insistit que la infracció que va detectar el Consell és incompatible amb el càrrec. El portaveu del grup parlamentari popular, Sebastià Sagreras, ha defensat "l'alt llistó d'exigència" de Prohens en decidir destituir-lo.

stats