Govern
Política Govern 02/02/2024

El Govern admet els "maldecaps" que li genera la crisi de Vox

Costa reclama als socis del PP que solucionin les seves discrepàncies internes

2 min
El vicepresident del Govern, Antoni Costa

PalmaEl Govern continua intentant desvincular-se de la crisi de Vox i assegura que afecta "un partit aliè" al que sustenta l'Executiu. No obstant això, el portaveu del Govern, Antoni Costa, ha admès aquest divendres que les tensions internes del seu soci (que sustenta les iniciatives de l'Executiu al Parlament) generen "més maldecaps del que hauria de ser desitjable". "Ens agradaria que hi hagués una estabilitat, que es complís l'acord que vàrem signar amb Vox, que no hi hagués aquesta problemàtica", ha exposat en roda de premsa, i ha assegurat que el Govern intenta "pal·liar-la en el màxim possible" a través de contactes amb totes les parts.

El vicepresident ha dit que la situació s'arrossega des del mes d'octubre, i ha recordat com a exemple d'aquestes complicacions les dificultats que va tenir l'Executiu per tirar endavant el sostre de despesa. "Un primer sostre de despesa no es va aprovar, i el segon, sí... Si una setmana el sostre de despesa no s'aprova i la setmana següent, el mateix sostre de despesa sí que s'aprova, aquest no seria el problema", ha dit: "Hi havia quelcom als pressupostos que incomplís el pacte [d'investidura]?".

El portaveu del Govern ha reclamat al partit de Santiago Abascal a les Balears que solucioni el desencontre i el grup parlamentari –que ara eren set diputats– "torni a la normalitat". El Govern, ha dit, està mantenint contactes, en la mesura de les seves "possibilitats", amb totes les parts per reconduir la crisi. Tot i això, Costa ha remarcat que amb els pressupostos per al 2024 aprovats i pendents d'execució, la "tranquil·litat que això suposa per al Govern és clara": "Estam en disposició de continuar governant sense cap tipus de problema, i quan arribin els textos legislatius al Parlament, el que farem és negociar per dur-los endavant".

En aquest sentit, ha remarcat que el Govern és sòlid i seguirà al peu de la lletra el full de ruta marcat. "Volem complir la nostra part, i exigim que l'altra part compleixi la seva", ha reblat. Costa ha dit que els indicis que tenen apunten que hi ha marge per a la reconciliació dels díscols amb l'executiva de Vox. "Sembla que s'està tornant al seny", ha dit. Però en cas que l'acord no sigui possible i el trencament sigui definitiu, no ha aclarit si finalment el PP votaria a favor que un rebel envers la disciplina del partit substitueixi Gabriel Le Senne a la presidència del Parlament.

stats