Parlament
Política 02/02/2024

Idoia Ribas: “Tenim la mà estesa. Sempre hem dit que no ens en volem anar de Vox ni deixar el partit”

Le Senne diu que ha desconvocat la reunió de la Mesa "per transmetre tranquil·litat"

3 min
La portaveu de Vox, Idoia Ribas, aquest dimarts en el ple del Parlament.

PalmaLa portaveu de Vox al Parlament de les Balears, Idoia Ribas, ha assegurat aquest divendres dematí que tenen la mà estesa amb la direcció estatal i amb la provincial per resoldre la crisi que ha generat l'expulsió del president del Parlament, Gabriel Le Senne, i de la presidenta del partit, Patricia de las Heras, del grup parlamentari. Ribas ha fet aquestes declaracions aquest divendres a IB3 i les ha reiterades al Parlament. Ribas ha assenyalat que els cinc diputats díscols que controlen el grup parlamentari Vox, malgrat que han estat expulsats del partit, continuen "esperant respostes" de la direcció estatal a l'oferiment de trobar una solució al conflicte. "Sempre hem dit que no ens en volem anar de Vox", ha manifestat.

"Sempre hem tingut la mà estesa a la direcció estatal per arreglar aquesta situació de la manera més satisfactòria per a tothom", ha declarat Ribas als mitjans aquest divendres al Parlament. La portaveu ha explicat que s'ha registrat l'acta de la reunió del grup parlamentari durant la qual es va expulsar Le Senne i De las Heras a causa dels informes que ambdós varen sol·licitar als lletrats del Parlament per esbrinar si el reglament de la Cambra s'ha aplicat com cal en aquest cas. La documentació no s'havia adjuntat inicialment perquè "les deliberacions són privades", ha argumentat. "El fet que els dos expulsats hagin demanat informes jurídics ens ha obligat a aportar-hi la documentació", ha reiterat.

Le Senne va anunciar dijous que desconvocava la reunió extraordinària de la mesa i la Junta de Portaveus, que tenia com a objectiu convocar un ple extraordinari per dur-hi la reforma del reglament per evitar que els rebels de Vox poguessin controlar el grup parlamentari i passassin a ser diputats no adscrits. "Desconeixem els motius que han fet que la Mesa decideixi ara que això no es tramiti d'urgència ni es faci el ple", ha dit Ribas al respecte, a més de criticar que es pretengui fer aquesta modificació "exclusivament per a aquest cas concret". Quant a l'expedient disciplinari que la direcció estatal de Vox ha obert als cinc diputats rebels, Ribas ha insistit que mai no han tingut la intenció d'abandonar el partit i ha recordat que els cinc afectats presentaran al·legacions.

Sobre la possibilitat de fer marxa enrere en l'expulsió de Le Senne i De las Heras, la portaveu no ha aclarit si es podria optar per aquesta via. "Hem presentat un escrit que diu que el grup ha decidit expulsar aquests dos diputats. Aquests són els fets i ara cal arribar a un acord", ha dit. Ribas també ha confirmat que els cinc diputats rebels no han parlat "amb ningú de la direcció estatal" i que negocien a través de Le Senne.

Així mateix, en relació amb la trobada que va mantenir també aquest dijous Le Senne amb els diputats del grup parlamentari Vox Sergio Rodríguez i Agustí Buades per valorar la situació del partit, Ribas ha reiterat que varen comunicar al president de la Cambra que continuen oberts a arribar a un acord. La portaveu de la formació també ha afirmat no hi ha cap proposta concreta per part de la direcció del partit i que, "al contrari del que diu la direcció provincial", es mantenen dins l'acord amb el PP. De fet, sobre la qüestió de si cedirien la presidència de la Cambra al PP en cas que l'ostentassin, Ribas ha respost que la presidència la proposaria Vox, com estableix l'acord en el qual, ha insistit, es mantenen.

Pel que fa a la negociació dels pressupostos a Menorca, Ribas s'ha mostrat ferma i només ha indicat que aquestes qüestions "les gestiona la direcció provincial del partit". De la mateixa manera s'ha expressat en referència al document intern de la presidenta del partit a les Balears, Patricia de las Heras, en què acusava el diputat de Vox al Congrés per les Illes, Jorge Campos, d'enriquir-se a través del partit. Així, Ribas ha assenyalat que "són fets aliens" al seu grup parlamentari.

Le Senne fa un gest per "transmetre tranquil·litat"

Per la seva banda, el president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha justificat la desconvocatòria de la Mesa com un gest per "calmar l'assumpte" i "transmetre tranquil·litat". "Hem pensat que és millor que la reforma del reglament es tramiti de manera ordinària, amb tranquil·litat", ha apuntat.

stats