Parlament
Política 01/02/2024

Le Senne es reuneix amb dos diputats díscols de Vox

El partit comunica al Parlament que ha expulsat els cinc diputats rebels

ARA Balears
2 min
Gabriel Le Senne a la reunió que la Mesa del Parlament de dimecres.

PalmaEl president del Parlament, Gabriel Le Senne, s'ha reunit en el seu despatx amb els diputats del grup parlamentari Vox Sergio Rodríguez i Agustí Buades per parlar de la situació del partit. Sergio Rodríguez ho ha confirmat a l'ARA Balears, encara que no ha volgut explicar el contingut de la conversa, que ha durat pràcticament mitja hora. Fonts parlamentàries han indicat a Europa Press que la trobada s'ha fet a instàncies dels dos diputats, una afirmació que Buades no ha desmentit.

Le Senne ha traslladat a la Mesa de la Cambra aquest dijous un escrit en el qual Vox certifica l'expedient disciplinari que la formació d'extrema dreta ha obert contra els cinc diputats rebels que controlen el grup parlamentari. El secretari del Comitè de Garanties de Vox, Pablo Juan Calvo, signa l'escrit, que exposa que aquests cinc diputats –Idoia Ribas, Sergio Rodríguez, Agustín Buades, Manuela Cañadas i María José Verdú– han estat suspesos cautelarment dels drets com a afiliats i que estan "inhabilitats per exercir funcions en representació del partit". Aquesta suspensió va entrar en vigor dimecres i els afectats varen anunciar que presentarien al·legacions.

L'escrit fonamenta la mesura en el fet que els cinc diputats han incomplert les directrius dels òrgans del partit i el reglament intern del grup parlamentari, i remarca que es va expulsar del grup el president del Parlament, Gabriel Le Senne, i la presidenta del partit a les Balears, Patricia de las Heras, "sense consultar els òrgans competents de la direcció estatal". En la seva comunicació a la Mesa, Le Senne recorda que tant ell com De las Heras varen presentar escrits on s'oposaren a l'expulsió del grup.

Més per Menorca impugna els acords

Per la seva banda, el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, ha registrat un escrit d'impugnació contra l'ajornament del cessament del Le Senne com a president del Parlament. Castells entén que el reglament no deixa marge per a interpretacions ni debats i que no es podia fer altra cosa que fer efectiva l'expulsió de De las Heras i Le Senne del grup de Vox, a més de cessar Le Senne com a president de la Cambra.

D'aquesta manera, Castells ha sol·licitat a la Mesa que reconsideri la decisió d'ajornar l'efectivitat de l'expulsió, que Le Senne i De las Heras passin immediatament a ser diputats no adscrits i que la presidència del Parlament quedi vacant. Més per Menorca també demana que Le Senne no participi en les decisions que l'afecten, pel seu "evident interès personal".

Castells també qüestiona que s'hagi admès a tràmit la reforma del reglament que ha proposat MÉS per Mallorca, que hauria arribat fora de termini –s'hauria d'haver presentat dilluns abans de les 11 h i no ha estat el cas. El diputat ecosobiranista fa una advertència als membres de la Mesa: "La insistència a deixar d'aplicar un article del reglament per motivacions particulars podria implicar la comissió d'un delicte de prevaricació", diu l'escrit que ha presentat.

stats