La crisi de Vox a les Balears
Política 01/02/2024

Un informe de la presidenta de Vox Balears acusa Jorge Campos d'enriquir-se a través del partit i cercar "desestabilitzar" la formació

La presidenta del partit a les Illes va acusar l'actual diputat al Congrés de voler tenir el "control del partit"

2 min
La líder de Vox a les Illes, Patricia de les Heras, i el candidat al Govern, Jorge Campos, a la seva sortida d'una reunió en el Parlament

PalmaLa crisi de Vox a les Balears s'agreuja. El fundador del partit a les Illes i històric activista anticatalanista, Jorge Campos, s'havia mantingut al marge de la crisi que s'ha desfermat a Vox Balears fins ara. De fet, en les úniques declaracions públiques que ha fet respecte del trencament del grup parlamentari d'extrema dreta s'ha posicionat a favor de la direcció estatal del partit. Però la líder de l'executiva provincial de Vox, Patricia de las Heras, va carregar contra Campos en un informe intern que va enviar a Madrid. En l'escrit, avançat per Diario de Mallorca, al qual ha tingut accés l'ARA Balears, la dirigent de Vox va acusar Campos -que actualment és diputat al Congrés- d'enriquir-se a través de contractes del partit, de gravar les converses amb el líder de Vox, Santiago Abascal, i de voler "desestabilitzar" la formació contínuament.

L'informe es va enviar en plenes negociacions per la investidura de Marga Prohens. En el text, De las Heras demanava a la direcció de Vox que Campos "no recuperi el control del partit, ni el càrrec de portaveu parlamentari, ni formi part del govern, perquè suposaria la sentència de Vox Balears per tornar al cortijo de Jorge [Campos] i Montse [Amat], amb una infinitud de dimissions" i afectaria la integritat de la llista municipal de Vox Palma. La líder de Vox Balears acusa Amat, consellera insular del partit i parella, en aquell moment, de Campos, de voler "destruir l'organització i eliminar tots els coordinadors".

"Jorge [Campos] cercava finançament paral·lel i deia que el partit li importava 'dos collons'", assevera en l'escrit, en què assegura que l'exlíder d'Actúa Balears (que es va integrar a Vox) va voler "derrocar-la" del seu càrrec: "Em va atribuir una mala gestió, perquè sent que li han pres el que al seu entendre li pertany". En aquest sentit, De las Heras acusa Campos de possibles irregularitats a través d'una "empresa pantalla que gasta fons públics en destinacions que la llei no permet, amb un deute assumit amb l'executiva nacional que ni tan sols a dia d'avui se m'ha indicat fins on arriba". De las Heras també apunta a un contracte mercantil amb l'empresa Producciones Audiovisuales Gálata SL (actualment activa al registre mercantil) a la qual el grup parlamentari abonava 5.745,5 euros al mes. "S'hi han facturat cada mes aproximadament 1.200 euros de més, i ascendeix al cobrament en excés d'uns 33.000 euros, aproximadament", recalca. L'administrador únic d'aquesta societat, Eduardo de la Fuente, estava "contractat com a assessor parlamentari, i rebia 30.000 euros anuals del Parlament". Actualment, De la Fuente treballa com a assessor a l'Ajuntament de Calvià.

En l'informe, De las Heras també acusa Campos de gravar diverses converses. Una d'elles amb el regidor per Palma Fulgencio Coll, amb qui manté una enemistat coneguda al partit. Però també assegura que va arribar a enregistrar una conversa amb Abascal, en què "traslladava que Malena Contestí (avui desvinculada de la formació) no repetiria legislatura al Congrés, però no era moment de fer-la fora del grup".

stats