Consell de Govern
Política Govern 19/01/2024

Costa garanteix les nòmines als treballadors de l'Oficina Anticorrupció fins que desaparegui

El Govern anunciarà "en breu" una proposta per recuperar la carrera professional del sector sanitari

A.M.
2 min
Antoni Costa en la roda de premsa posterior al Consell de Govern

PalmaEl portaveu del Govern, Antoni Costa, ha assegurat aquest divendres que es garantirà el pagament de les nòmines i despeses corrents de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Illes mentre no es liquidi definitivament, com vol el PP. El Govern només va pressupostar la dotació per a l'organisme per a aquest mes de gener (un total de 50.000 euros), donant per fet que al febrer ja s'hauria suprimit, però la llei per dur-ho a terme encara no ha entrat en vigor, i l'organisme ha donat la veu d'alarma, assegurant que no pot afrontar el pagament de les nòmines amb aquests recursos. "No hi haurà cap treballador que no cobri la nòmina a final de mes, i si calen modificacions de crèdit, es faran", ha remarcat Costa. L'organisme va advertir que només entre gener i febrer li caldran 71.575 euros entre despeses de personal i corrents.

Aquesta mateixa setmana, el PP ha proposat, a més, ampliar a sis mesos el termini previst per eliminar l'oficina a partir de l'entrada en vigor de la llei. L'eliminació de l'oficina deixarà les Illes Balears, un dels territoris de l'Estat més afectats pels casos de corrupció que varen esclatar als anys 2000, fora de la xarxa d'oficines anticorrupció de l'Estat. Significarà, a més, un retrocés pel que fa a la protecció dels alertadors, que no podran presentar denúncies anònimes, i les declaracions de béns i interessos de càrrecs públics tornaran a tenir un caràcter reservat.

En paral·lel, el portaveu de l'Executiu ha avançat que el Govern treballa per anunciar "en breu" la recuperació de la carrera professional del personal sanitari, que està congelada des del 2018. Segons ha apuntat el vicepresident, les conselleries de Salut i Hisenda estan estudiant quina proposta presentar. D'altra banda, Costa ha aprofitat per donar un missatge de tranquil·litat respecte de l'onada de virus respiratoris a l'Estat. Ha assegurat que la taxa d'incidència d'aquestes malalties a les Illes és la més baixa d'Espanya: "No hi ha cap motiu per a l'alarma".

stats