Corrupció
Política 11/01/2024

L'Oficina Anticorrupció diu que els 50.000 euros pressupostats per a enguany no basten ni per pagar les nòmines del gener

Només entre gener i febrer necessitarà gastar 71.575 euros, principalment en despeses de personal i corrents

ARA Balears
1 min
El director de l'Oficina Anticorrupció, Tòfol Milán.

PalmaL'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Balears ha explicat aquest dijous que els 50.000 euros pressupostats per a tot l'any 2024 no basten ni per pagar les nòmines del gener. Només entre gener i febrer necessitarà gastar 71.575 euros, principalment en despeses de personal i corrents. Els pressupostos autonòmics per a aquest exercici, aprovats al desembre, preveuen només aquests 50.000 euros, després que hagi començat la tramitació de la llei que eliminarà aquest departament creat per l'anterior govern.

Segons les previsions d'aquest organisme, el pressupost hauria de pujar un poc més d'1,6 milions d'euros. Sobre això, han lamentat, tal com ha recollit Europa Press, que des que s'envià aquella previsió el setembre, no s'ha rebut cap comunicació ni s'ha demanat cap aclariment. Tot i la intenció de tancament manifestada pel Govern, l'organisme ha recordat que mentre es tramita la proposició de llei que en preveu la liquidació, l'Oficina, dirigida per Tòfol Milán, continua oberta i obligada a afrontar les obligacions inherents al seu funcionament. D'aquesta manera, demana al Parlament, de qui depèn, que adopti les mesures necessàries per fer front a la situació generada.

Des de l'organisme consideren que s'ha incomplert, per una banda, la llei de creació pel que fa a les assignacions pressupostàries necessàries i adequades (article 22 de la norma) i que, per altra banda, la llei de pressupostos d'aquest any impedeix el director de l'Oficina a aprovar incorporacions de crèdit amb càrrec a romanents.

stats