MOTOR - TRIAL
Esports 01/06/2018

Toni Bou busca ser centenari

Si el pilot de Piera guanya les dues curses del Japó, sumarà 100 triomfs al Mundial a l'aire lliure

Nuria García
2 min
Toni Bou

BarcelonaToni Bou està a punt de convertir-se en centenari. El pilot de Piera, que acumula 23 títols de campió del món (12 de trial 'indoor' i 11 de trial a l'aire lliure) és a només dos triomfs d'aconseguir arribar a les 100 victòries al Mundial de trial a l'aire lliure. Així doncs, aquest cap de setmana el pilot català podria arribar a aquesta xifra si s'imposa en les dues proves que tindran lloc a Motegi (dissabte la primera i diumenge la segona).

El Mundial de trial a l'aire lliure d'aquest 2018 ha arrencat de la millor manera per a Bou, que es va imposar en la primera cita, disputada fa quinze dies a Camprodon, per davant de Jaime Busto i de Jeroni Fajardo. "La cursa de Camprodon va ser bona i les sensacions també. Ara cal intentar seguir amb aquesta línia, perquè aquest any el Mundial serà molt complicat: les classificacions seran difícils i a les curses els rivals no ho posaran fàcil", ha indicat Bou, abans de participar en la segona prova del campionat del món.

El rècord de Lampkin, a l'horitzó

En cas de sumar un triomf a Motegi, Bou igualarà el rècord de 99 victòries del set cops campió del món Dougie Lampkin. El britànic, que va deixar de competir al Mundial l'any 2011, es va quedar a un triomf del centenar de victòries al campionat del món a l'aire lliure. L'última victòria de Lampkin, de fet, data del juny del 2006, quan competia amb Montesa.

Bou, doncs, ho té tot de cara per aconseguir-ho. Ja recuperat de la fractura de tres vèrtebres que va patir fa tres mesos, arriba a la doble cita japonesa amb la intenció d'allargar la bona ratxa. Motegi, a més, és una de les curses en què Bou ha aconseguit bons resultats. El de Piera acumula 16 triomfs a terres japoneses i és el pilot que més cops ha pujat al capdamunt del podi allà. "Motegi m'agrada, m'hi trobo gairebé com a casa, i intentaré donar el millor de mi mateix per continuar aquesta bona ratxa", ha comentat Bou, que la temporada passada va aconseguir el doblet, després de sumar el triomf en les dues curses japoneses.

stats